1- ایستگاه تحقیقات ماهیان دریایی بندر امام خمینی 2- مرکز تحقیقات آبزی پروری جنوب کشور 3- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
چکیده: (4565 مشاهده)
یک تحقیق 30 روزه به منظور بررسی اثرات درصد غذادهی (جیره خشک) مختلف (روزانه به میزان 2، 4، 6، 8 و 10 درصد وزن بدن) و غذای تر (روزانه به میزان 20 درصد وزن بدن) بر عملکرد رشد و مصرف جیره غذایی ماهی صبیتی Sparidentex hasta انگشت قد در مرحله نرسری انجام شد. عملکرد رشد شامل وزن نهایی و نرخ رشد ویژه (SGR) با افزایش درصد غذادهی به طور معنیداری افزایش یافت (P < 0.05). ارتباط بین نرخ رشد ویژه (% در روز) و سطح غذادهی (% در روز) به صورت منحنی مجانبی و به صورت SGR = 0.2809X + 1.4191 توصیف شد. کارایی جیره غذایی (FER) با افزایش درصد غذادهی به طور معنی داری کاهش یافت (P < 0.05) و ارتباط بین کارایی جیره غذایی و سطح تغذیه (درصد در روز) به صورت FER = - 0.0586X + 1.3184 توصیف شد. شاخص احشایی با افزایش سطح غذادهی به طور معنیداری افزایش یافت (P < 0.05). بر اساس نتایج بالا میتوان بیان کرد که غذادهی در سطح 8 درصد وزن بدن در روز برای عملکرد رشد و کارایی تغذیه ای ماهی صبیتی جوان در مرحله نرسری مناسب است.
Zabayeh Najafabadi M, Torfi Mozanzadeh M, Pagheh E, Ghafleh Maramazi J, Hosseini J, Mahrjooyan S, et al . Effects of feeding rate on growth and feed efficiency of Sobaity seabream (Sparidentex hasta) fry in nursery phase. isfj 2018; 27 (3) :159-163 URL: http://isfj.ir/article-1-1841-fa.html
ذبایح نجف آبادی مجتبی، طرفی موزان زاده منصور، پقه اسمعیل، غفله مرمضی جاسم، جسینی جواد، مهرجویان شاهپور، و همکاران. و همکاران.. یافته علمی: اثرات میزان غذادهی بر رشد و کارایی تغذیه بچه ماهی صبیتیSparidentex hasta در مرحله نرسری. مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (3) :159-163
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است