[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
جلد 29 شماره 3 صفحات 1-12 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخص-های بیوشیمیایی همولنف میگوی پا سفید جوان Litopenaeus vannamei
فریده زنده بودی، حمید محمدی آذرم ، ابراهیم رجب زاده قطرمی، احمد قاسمی، عقیل دشتیان نسب
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده:   (352 مشاهده)
در این مطالعه اثر جیره­های آزمایشی حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و نیاسین بر شاخص­های رشد و ترکیب لاشه و شاخص­های بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان پاسفید(Litopenaeus vannamei) در پژوهشکده میگوی بوشهر به مدت 45 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن اولیه میگوها 33/0±5 گرم و پرورش در تانک­های 300 لیتری و در 8 تیمار انجام شد. تغذیه 4 بار در روز و با استفاده از جیره آزمایشی فرموله شده حاوی دو سطح 15 و 30 درصد کربوهیدرات و سه سطح 100، 150 و 200 میلی­گرم در کیلوگرم نیاسین انجام شد. همچنین دو تیمار 30 و 15 درصد کربوهیدرات بدون نیاسین به عنوان شاهد استفاده شد. در انتهای دوره، شاخص­های رشد، ترکیب لاشه و شاخص­های بیوشیمیایی همولنف در تیمارها اندازه­گیری شد. بهترین عملکرد رشد شامل بالاترین مقدار وزن نهایی (5/0±05/14 گرم)، طول نهایی (05/0±38/13 سانتی متر) و نرخ رشد ویژه (07/0±23/2 درصد) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلی­گرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا اندازه­گیری شد (05/0p<). همچنین بالاترین مقدار گلوگز (mg/dL 88/0±66/53)، لیپوپروتئین­های پر چگالی (HDL) (mg/dL 57/0±27) و پروتئین کل (mg/dL 17/0­±90/10) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلی­گرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا بود (05/0p<). از سویی، بالاترین مقدار پروتئین لاشه در تیمارهای حاوی 15 درصد کربوهیدرات و مقدار 150-100 میلی­گرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی مشاهده شد (05/0p<). همچنین با کاهش مقدار کربوهیدرات جیره غذایی مقدار چربی لاشه کاهش یافت (05/0p<). نتایج نشان داد که سطح پایین کربوهیدرات به همراه 100 میلی­گرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی میگوی پاسفید جوان سبب اثرگذاری مطلوب بر رشد، ترکیب لاشه و همولنف میگوهای جوان وانامی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: لاشه، همولنف، رشد، کربوهیدرات، میگوی پاسفید، نیاسین
متن کامل [PDF 639 kb]   (139 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/7/9 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zendehboodi F, Mohammadiazarm H, Rajabzadeh E, Ghasemi A, Dashtiannasab A. The effect of different levels of dietary niacin and carbohydrate on growth performance, carcass composition and heamolymph biochemical parameters of juvenile whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei). isfj. 2020; 29 (3) :1-12
URL: http://isfj.ir/article-1-2292-fa.html

زنده بودی فریده، محمدی آذرم حمید، رجب زاده قطرمی ابراهیم، قاسمی احمد، دشتیان نسب عقیل. اثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخص-های بیوشیمیایی همولنف میگوی پا سفید جوان Litopenaeus vannamei. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (3) :1-12

URL: http://isfj.ir/article-1-2292-fa.html



دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4240