[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 52-41 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره بره موم(Propolis) کردستان بر ویژگی‌های ‌بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)
ارسلان عدنانی* 1، شعله درویشی1 ، خسرو محمدی1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
چکیده:   (6989 مشاهده)

فساد ماهی‌ها ناشی از تغییرات ایجاد شده در اثر واکنش‌های بیولوژیکی ازقبیل اکسایش چربی‌‌ها،  واکنش‌های منتج از فعالیت‌های آنزیم‌های طبیعی ماهی و فعالیت‌های متابولیکی ریزاندامگان است.  این عوامل باعث کاهش زمان ماندگاری ماهی و سایر فرآورده‌های دریایی می‌شوند.  بره موم یک محصول طبیعی است که از رزین‌های گیاهی مشتق شده و بوسیله زنبورهای عسل جمع آوری می‌گردد.  بره موم قرن‌ها در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفت. مشخص شده است که بره موم دارای فعالیت‌های ضد میکروبی، التیام بخش زخم‌ها، ضد اکسایشی و ضد تومور است. در این مطالعه شاخص‌های بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده  با عصاره الکلی 10% بره موم کردستان در طی 24 روز مورد بررسی قرار گرفت.  آزمایش ها به صورت شمارش باکتری‌های نمک دوست و سرمادوست به عنوان شاخص‌های میکروبیولوژیکی و شاخص‌های(میزان کل بازهای فرار نیتروژنی)TVB-N، (شاخص تیوباربیتوریک اسید)TBARS، pH و اسیدیته به عنوان شاخص‌های بیوشیمیایی در روزهای 24 ،16 ،8 ،0 طی نگهداری در برودت یخچال و به صورت بسته بندی تحت خلاء صورت گرفت.  نتایج به دست آمده نشان داد  که  پس از 24 روز روند افزایشی رشد در شاخص‌های میکروبیولوژیکی در نمونه‌های شاهد بسیار سریعتر از نمونه‌های تیمار شده صورت گرفت و میزانTVB-N، TBARS و اسیدیته بر حسب اسید لاکتیک نمونه‌های شاهد بالاتر از نمونه‌های تیمار شده بود و pH نمونه‌های تیمار شده بالاتر از نمونه‌های شاهد بود.  نتایج به دست آمده بیانگر این است که عصاره 10% الکلی بره موم کردستان می‌تواند میزان ماندگاری فیله‌های ماهی قزل آلای رنگین کمان را با توجه به بررسی شاخص های فساد فیله ماهی در طول نگهداری در برودت یخچال و به صورت بسته بندی تحت خلاء به مدت حداقل  8 روز بهبود ببخشد.

واژه‌های کلیدی: بره موم، ماهی قزل آلا، باکتری‌های سرما دوست، باکتری‌های نمک دوست، TVB-N، TBARS
متن کامل [PDF 1223 kb]   (1560 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي آبزيان
دریافت: 1395/2/6 | پذیرش: 1395/10/15 | انتشار: 1395/10/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adnani A, Darvishi S, Mohammadi K. Evaluation of the Effects of extraction of Kurdistan Propolis on Biochemical and Microbiological Parameters of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). isfj 2017; 25 (4) :41-52
URL: http://isfj.ir/article-1-1537-fa.html

عدنانی ارسلان، درویشی شعله، محمدی خسرو. بررسی اثر عصاره بره موم(Propolis) کردستان بر ویژگی‌های ‌بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (4) :41-52

URL: http://isfj.ir/article-1-1537-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645