[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) ::
جلد 30 شماره 1 صفحات 83-92 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه آقطی (Sambucus ebulus) بر عملکرد رشد و پاسخ‌های ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
سید پژمان حسینی شکرابی، شهروز شاه رکنی، کاوس نظری، مهدی شمسایی مهرجان*، سعید توتونچی مشهور
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
چکیده:   (508 مشاهده)
این مطالعه به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه آقطی بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی سرم در ماهیان کپور معمولی انجام شد. برای این منظور ماهیان با میانگین وزنی 3/0±1/15 گرم با سطوح مختلف عصاره آقطی شامل: سطح 0 (شاهد)، 5/2، 5 و 10 گرم عصاره در کیلوگرم خوراک در 12 ونیرو فایبرگلاس با تراکم 30 عدد ماهی طی مدت 56 روز غذادهی شدند. بر اساس نتایج رشد، میزان وزن نهایی (7/0±7/32 گرم)، وزن کسب شده (5/0±5/17 گرم)، درصد افزایش وزن (9/1±4/115)، نرخ رشد ویژه (04/0±98/0 گرم/روز)، ضریب تبدیل غذایی (05/0±31/2)، شاخص وضعیت (04/0±47/1) و ضریب کارایی پروتئین (08/0±03/1) در تیمار 10 گرم عصاره آقطی در کیلوگرم خوراک نسبت به سایر تیمارها اختلاف معنی‌داری نشان داد (05/0p<). همچنین اختلاف معنی‌دار در درصد بازماندگی بین تیمار 10 گرم عصاره آقطی کیلوگرم خوراک با سایر تیمارهای آزمایشی به‌ویژه تیمار شاهد وجود داشت (05/0p<). نتایج برخی فاکتورهای ایمنی سرم نشان داد که اختلاف معناداری در میزان فعالیت لایزوزیم (7/1±2/46 واحد بین المللی/میلی‌‌لیتر)، فعالیت همولیتیک مسیر فرعی کمپلمان (8/5±0/66 میلی گرم/دسی‌‌لیتر) و ایمونوگلوبولین نوع M (5/0±1/38 میلی گرم /دسی‌‌لیتر)، در سرم تیمار 10 گرم عصاره آقطی بر کیلوگرم خوراک با سایر تیمارهای آزمایشی وجود داشت (05/0p<). در مجموع، تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه آقطی به‌ویژه سطح 10 گرم عصاره در کیلوگرم خوراک بر شاخص‌های رشد، نرخ بازماندگی و شاخص‌های ایمنی بچه ماهی کپور معمولی کاملاً مثبت ارزیابی شد.
واژه‌های کلیدی: عصاره آقطی، ماهی کپور معمولی، رشد، بازماندگی، شاخص‌‌های ایمنی
متن کامل [PDF 506 kb]   (165 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Shekarabi S P, Shahrokni S, Nazari K, Shamsaie Mehrgan M, Toutounchi Mashhour S. Effects of dietary dwarf elder (Sambucus ebulus) extract on growth performance, survival rate and immunological responses of common carp (Cyprinus carpio). isfj. 2021; 30 (1) :83-92
URL: http://isfj.ir/article-1-2426-fa.html

حسینی شکرابی سید پژمان، شاه رکنی شهروز، نظری کاوس، شمسایی مهرجان مهدی، توتونچی مشهور سعید. مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه آقطی (Sambucus ebulus) بر عملکرد رشد و پاسخ‌های ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (1) :83-92

URL: http://isfj.ir/article-1-2426-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4341