[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 3 - ( 6-1398 ) ::
جلد 28 شماره 3 صفحات 33-44 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر پودر گلبرگ زعفران بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی لارو ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)
احسان احمدی فر، حسین آدینه، رها فدایی راینی، سمیرا مقدم فر
دانشگاه زابل
چکیده:   (938 مشاهده)
مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر پودر گلبرگ زعفر ان بر رشد و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در لارو ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) انجام شد. لارو ماهیان با میانگین وزن و طول (03/0± 75/0گرم و 09/0±39/4 سانتی‌‌متر) بصورت مجزا با چهار سطح پودر گلبرگ زعفران در رژیم غذایی به مدت 60 روز تغذیه شدند که شامل P0 (شاهد)،  P1(2 درصد)، P2 (4 درصد) و P3 (6 درصد) بود. 1200 قطعه ماهی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 12 مخزن تقسیم شدند (4 تیمار آزمایشی و هر یک با 3 تکرار). پایان آزمایش، پارامترهای رشد (وزن و طول نهایی، نرخ رشد روزانه، وزن بدست آمده، نرخ رشد ویژه و فاکتور وضعیت)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی و کارایی تبدیل غذا) و آنتی‌‌اکسیدان (گلوتاتیون پراکسیداز، سوپرکسید دیسموتاز، مالون‌‌دی‌‌آلدهید و کاتالاز) مورد بررسی قرار گرفتند. پارامترهای رشد پس از تغذیه با پودر گلبرگ زعفران در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت. وزن نهایی و نرخ رشد ویژه در تیمار P2 در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنی‌‌داری داشت درحالیکه ضریب تبدیل غذایی در این تیمار کاهش معنی‌‌داری داشت. علاوه بر این، مقدار مالون‌‌دی‌‌آلدهید و کاتالاز در لاروهای ماهی تغذیه شده با سطوح مختلف مکمل نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌‌داری کاهش یافت. افزایش قابل توجهی در پارامترهای گلوتاتیون و سوپرکسید دیسموتاز پراکسیداز در تیمار P3 نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد. این تحقیق نشان داد که مقدار بکارگیری 6 درصد پودر گلبرگ زعفران می‌‌تواند به‌‌عنوان یک افزودنی خوراکی در آبزی پروری مورد استفاده قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: ماهی کپور علفخوار، پودر گلبرگ زعفران، پارامترهای رشد، آنزیم‌های آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 733 kb]   (358 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1397/10/26 | پذیرش: 1398/4/29 | انتشار: 1398/4/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadifar E, Adineh H, Fadaee Raienee R, Moghaddam far S. Effect of saffron petal powder on feed, growth performance and antioxidant enzymes activity of grass carp (Ctenopharyngodon idella). isfj. 2019; 28 (3) :33-44
URL: http://isfj.ir/article-1-2176-fa.html

احمدی فر احسان، آدینه حسین، فدایی راینی رها، مقدم فر سمیرا. تاثیر پودر گلبرگ زعفران بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی لارو ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (3) :33-44

URL: http://isfj.ir/article-1-2176-fa.html



دوره 28، شماره 3 - ( 6-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4144