[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 2 - ( 4-1398 ) ::
جلد 28 شماره 2 صفحات 117-128 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
زهرا یعقوب زاده ، حامی کابوسی ، فاطمه پیروی قادیکلایی ، رضا صفری ، اسماعیل فتاحی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
چکیده:   (421 مشاهده)
مطالعه حاضر به بررسی خواص ضدباکتریایی و آنتی­اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تولید شده با آنزیم­های آلکالاز و فلاورزایم میپردازد. فعالیت ضد باکتریایی پروتئین هیدرولیز شده (FPH) به روش های انتشار دیسک، انتشار چاهک و رقیق سازی انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با استفاده از آزمون های قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء­کنندگی آهن در سه غلظت 200، 500 وppm 800 بررسی شد. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده توسط آلکالاز و فلاورزایم قادر به مهار رشد (حداقل غلظت بازدارندگی (MIC باکتری­های Pseudomonas aeruginosa و Staphylococcus aureus (سویه های استاندارد) نبودند، ولی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بوده و آنزیم فلاورزایم نسبت به آنزیم آلکالاز قادر به تولید پودر پروتئینی با درجه هیدرولیز بالاتری (75/1±83/43) بود. قدرت مهار رادیکال DPPH پروتئین هیدرولیز شده با آلکالاز به طور معنی‌داری بیشتر از پروتئین هیدرولیز شده با فلاورزایم بود (05/0p<). اما در مورد قدرت احیاءکنندگی آهن عکس این نتیجه بود و پروتئین هیدرولیز شده با فلاورزایم قدرت احیاء­کنندگی بالاتری نسبت به هیدرولیز حاصل از آلکالاز داشت (05/0p<). با افزایش غلظت خاصیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده افرایش یافت. در صورتیکه  آنتی اکسیدان­های سنتزی BHA و BHT قدرت مهار رادیکال DPPH و قدرت احیاءکنندگی آهن بالاتری نسبت به پروتئینهای هیدرولیز شده آلکالاز و فلاورزایم داشتند. نتایج نشان داد که پروتئین­های هیدرولیز شده کمتر از 3 کیلودالتون پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان قادر به مهار رشد باکتری­ها نمی‌باشند، اما می‌توانند به عنوان آنتی­اکسیدان طبیعی مواد تشکیل دهنده در تهیه غذاها و محصولات بهداشتی پیشنهاد شوند.

واژه‌های کلیدی: هیدرولیز آنزیمی، ماهی قزل آلای رنگین کمان، پروتئین هیدرولیز شده، خواص ضد‌باکتریایی، خواص آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 597 kb]   (266 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۷/۱۰/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۴/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۴/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghoubzadeh Z, Kaboosi H, Peyravii Ghadikolaii F, Safari R, Fattahi E. Evaluation of antibacterial and antioxidant activities of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) skin protein hydrolysate. isfj. 2019; 28 (2) :117-128
URL: http://isfj.ir/article-1-2168-fa.html

یعقوب زاده زهرا، کابوسی حامی، پیروی قادیکلایی فاطمه، صفری رضا، فتاحی اسماعیل. بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (2) :117-128

URL: http://isfj.ir/article-1-2168-fa.html



دوره 28، شماره 2 - ( 4-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4030