[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
جلد 29 شماره 3 صفحات 45-55 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تجویز خوراکی عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم‌‌‌های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
ناصر شهرکی، محمد رضا ایمانپور، پریا اکبری، رقیه صفری، ولی الله جعفری
1- گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان ، ایران
چکیده:   (920 مشاهده)
این مطالعه، به‌‌منظور ارزیابی اثر عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی (کیموتریپسین، تریپسین، پروتئاز، لیپاز و آمیلاز) و برخی پارامتر‌‌های بیوشیمیایی (آلکالین فسفاتاز، پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین و لیزوزیم) میگوی پا‌‌سفید غربی (Litopenaeus vannamei) انجام شد. تعداد 600 پست لارو میگو (با وزن اولیه 7/0±06/1 گرم) به ‌‌طور تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس در4 تیمار با تراکم 50 میگو در هر تانک توزیع شدند. میگوهای گروه شاهد با غذای پایه بدون عصاره زنجبیل تغذیه شدند. میگوهای سایر گروه‌‌ها با غذاهای پایه حاوی 5/0،0/1 و 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. رژیم‌‌های غذایی به میزان 10 درصد وزن زنده بدن میگو به مدت 8 هفته مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم‌‌های آمیلاز، لیپاز و پروتئاز و میزان پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین در گروه 5/0 و 0/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا به طور معنی‌‌داری در مقایسه با گروه شاهد و 5/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا افزایش یافت (5/ 0>p). بیشترین میزان فعالیت آنزیم‌‌های آمیلاز (05/0±35/1 واحد بر میلی‌‌گرم پروتئین) و لیپاز (0±09/0 واحد بر میلی‌‌گرم پروتئین) در گروه 1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سطوح 5/0 و0/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا جهت افزایش فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی در جیره غذایی میگوی پاسفید غربی توصیه می‌‌گردد.
 
واژه‌های کلیدی: میگوی پاسفید غربی، زنجبیل، سیستم ایمنی غیر اختصاصی، فعالیت آنزیم گوارشی
متن کامل [PDF 444 kb]   (224 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1398/9/1 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shahraki N, IMAN POUR M R, akbary P. Effect of dietary administration of a Zingiber officinale extract on digestive enzyme activity and some biochemical parameters of western whiteleg shrimp, Litopenaeus vannamei. isfj. 2020; 29 (3) :45-55
URL: http://isfj.ir/article-1-2321-fa.html

شهرکی ناصر، ایمانپور محمد رضا، اکبری پریا، صفری رقیه، جعفری ولی الله. اثر تجویز خوراکی عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم‌‌‌های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (3) :45-55

URL: http://isfj.ir/article-1-2321-fa.html



دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4319