1- دانشگاه دریانوردی 2- گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
چکیده: (721 مشاهده)
این مطالعه به مقایسه فعالیت آنتی اکسیدان و محتوای فنلی عصاره چهار گونه نرمتن (دوکفهای صخرهای اویستر؛ Saccostrea cuculate، دوکفهای کلم؛ Callista umbonella و صدف ملوک یا استوانهای؛ Solen vagina و حلزون خوراکی؛ Ampullaria cuprina) و تعیین بهترین نرمتن درساحل قشم پرداخته است. گونههای نرمتن (هرکدام 100 عدد) پس از جمعآوری، در جعبههای سرد به همراه یخ نگهداری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. نمونهها بهخوبی آسیاب و عصارههای آبی، اتانولی (اتانول 90 درصد) و اتانولی: آبی (50:50) از آنها تهیه شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار محتوای فنلی (66/81 میلیگرم بر گرم عصاره)، فعالیت ضد رادیکالی دی فنیل پیکریل هیدرازیل (66/1722 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) و فعالیت ضد رادیکالی معادل ترولکس آن (33/649 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) در عصاره اتانولی حلزون خوراکی مشاهده شد. همچنین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی به سه روش فسفومولیبدیم 66/606 میکرومول ترولکس و احیاء آهن (740 میکرومول آهن در گرم عصاره و توان احیاء کنندگی 24/1 در حلزون خوراکی دارای ماکزیمم فعالیت بود. عصارههای آبی، اتانولی و اتانولی: آبی 4 گونه نرمتن در تمامی مدلهای مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی از خود نشان دادند. در کل، عصاره اتانولی حلزون خوراکی بهترین فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی را نشان داد که میتواند به عنوان منابع غنی از آنتی اکسیدانهای طبیعی برای استفاده از مواد غذایی توصیه شود.
akbary P. Comparison of antioxidant activity and phenolic content of ethanolic, aqueous, and hydro-ethanolic extracts from four species of marine mollusk in the Qeshm coast. isfj 2022; 31 (3) :29-38 URL: http://isfj.ir/article-1-2386-fa.html
اکبری پریا، دلیران سیمین، مفتاحزهی اسماء. مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی عصارههای اتانولی، آبی و آبی– اتانولی چهار گونه نرمتن دریایی ساحل قشم. مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (3) :29-38
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است