1- دانشگاه دریانوردی چابهار 2- موسسه تحقیقات شیلات
چکیده: (6865 مشاهده)
تحقیق حاضر، به منظور بررسی اثر ریز جلبک (Aphanothece halophytica) بر ترکیب اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه ناپلیوس آرتمیا ارومیانا به مدت 3 هفته صورت گرفت. در این مطالعه، سیستها تحت شرایط استاندارد تخمگشایی شدند. سپس تعداد 1200000 عدد ناپلیوس در یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 100000 در هر تکرار) که شامل: میزان 200 میلیلیتر ریزجلبک با تراکم سلولی جلبک بهترتیب 106×22، 106×16 و106×13 سلول در هر میلیلیتر و تیمار شاهد (مخمر 1 گرم به ازای 10000 عدد ناپلیوس) بود، مورد استفاده قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله، در پایان آزمایش، بیشترین میزان ایکوزاپنتانوئیک اسید (25/0±99/3 درصد) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (02/0±44/1 درصد) در تیمار تغذیه شده با ریزجلبک با تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلیلیتر مشاهده شد. همچنینبیشترین میزان آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید، سرین، گلیسین، هیستیدین، آرژنین، ترئونین، آلانین، تیروزین، والین، متیونین، ایزولوسین، لوسین و مجموع اسیدهای آمینه در تیمار تغذیه شده با ریزجلبک با تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلیلیتر مشاهده شد و اختلاف معنیداری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>p). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که ناپلیوس آرتمیا تغذیه شده با سطوح مختلف این ریزجلبک ترکیب اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه بهتری را در مقایسه با شاهد نشان داد و استفاده از تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلیلیتر جلبک A. halophytica در جیره غذایی ناپلئوس آرتمیا توصیه میگردد.
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است