تحقیق حاضر بمنظور بررسی اثر عصاره جلبک پادینا (Padina astraulis) بر شاخصهای رشد (وزن نهایی و میزان رشد روزانه)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، کارایی مصرف پروتئین، کارایی مصرف چربی)، ترکیب شیمیایی (میزان پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) و اسیدهای چرب بدن ماهی کفال خاکستری به مدت 62 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 360 قطعه لارو کفال ماهی با میانگین وزنی g02/0±82/0 در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 30 قطعه در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از عصاره جلبک) و تیمارهای آزمایشی 2، 3، 4 میزان استفاده از عصاره جلبک به ترتیبg/kg 5، 10، 15 غذا بود، در بهمن ماه 1393 مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که در پایان آزمایش، بالاترین وزن نهایی g 11/0±22/4، بیشترین میزان رشد روزانه % 51/0±77/1، کمترین ضریب تبدیل غذا 05/0±95/0، بالاترین میزان غذای دریافتی% 12/0±81/2، بالاترین کارایی مصرف پروتئین 78/0±91/2، بالاترین کارایی مصرف چربی54/0±66/3 بیشترین میزان پروتئین لاشه % 98/0±51/23، بیشترین میزان چربی لاشه% 08/0±95/ 18و بیشترین سطوح اسیدهای چرب غیر اشباع چند زنجیرهای (PUFA) شامل اسید لینولئیک %04/0±51/6، اسید لینولنیک (% 09/0±81/4) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (% 10/0±21/5) در تیمار حاوی g/kg 15 عصاره جلبک مشاهده شد. که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>P). در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن g/kg 15 عصاره جلبک پادینا به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری بمنظور بهبود شاخص های رشد، تغذیه ، کیفیت لاشه و افزایش اسیدهای چرب چند زنجیرهای در این ماهی پیشنهاد می شود.
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است