[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 2 - ( 4-1390 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 1-8 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه ترکیب اسیدهای آمینه لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) تغذیه شده با غذاهای زنده آرتمیا و دافنی
صدیقه بابایی، عبدالمحمد عابدیان کناری ، رجب محمد نظری
چکیده:   (11089 مشاهده)

هدف از این تحقیق مقایسه ترکیب اسیدهای آمینه ضروری لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) تغذیه شده با آرتمیا و دافنی است. لاروها از تکثیر مصنوعی یک مولد ماده (3/26 کیلوگرم) و یک مولد نر (19 کیلوگرم) بدست آمد و به 3  تانک پرورش منتقل شدند. دمای آب در دوره پرورش 18– 17 درجه سانتیگراد، میزان pH حدود 8 و میزان اکسیژن 7- 5/5 میلی‌گرم در لیتر اندازه‌گیری شد. لاروها پس از جذب کیسه زرده (10-9 بعد از تفریخ) تا روز چهاردهم با آرتمیا (Artemia urmiana)  و سپس تا روز چهلم طبق شرایط کارگاه با دافنی تغذیه شدند. نمونه‌برداری از لاروها در روزهای چهاردهم و چهلم انجام شد. نتایج نشان داد که در میان اسیدهای آمینه ضروری لارو تاسماهی ایرانی، اسیدهای آمینه آرژنین، لوسین و متیونین نسبت به سایر اسیدهای آمینه ضروری دارای بالاترین میزان و هیستیدین (9/0 درصد) دارای کمترین مقدار هستند. در حالیکه در نمونه آرتمیا و دافنی، متیونین و آرژنین دارای بیشترین مقدار بودند. در آرتمیا و دافنی، بترتیب اسید آمینه هیستیدین (79/0 درصد) و فنیل آلانین (8/0 درصد) دارای کمترین مقدار بودند. مقایسه بین ترکیب اسیدهای آمینه لارو و غذای زنده نشان داده که اسید آمینه ضروری فنیل آلانین در روز 14 (5/65-) و روز چهلم (4/73-) بعنوان اسید آمینه محدودکننده می‌باشد، بنابراین باید به جیره افزوده شوند.

واژه‌های کلیدی: اسید آمینه، تاسماهی ایرانی، لارو، آرتمیا، دافنی
متن کامل [PDF 962 kb]   (2177 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۱/۱/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۸/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


بابایی صدیقه، عابدیان کناری عبدالمحمد، نظری رجب محمد. مطالعه ترکیب اسیدهای آمینه لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) تغذیه شده با غذاهای زنده آرتمیا و دافنی. مجله علمي شيلات ايران. 1390; 20 (2) :1-8

URL: http://isfj.ir/article-1-363-fa.html



دوره 20، شماره 2 - ( 4-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3709