ماهیان پرورشی در بازار در اندازهها و قیمتهای مختلف عرضه میشوند. هدف از این تحقیق بررسی تناسب ارزش تغذیهای و ریالی گروههای وزنی مختلف ماهی بیگ هد (Hypophthalmichthys nobilis) و ارائه دو شاخص جهت مقایسه ارزش تغذیهای در تناسب با قیمت ماهیان میباشد. بدین منظور ماهی بیگ هد در اندازههای بازاری تهیه و محتوای ماده خشک، چربی، پروتئین، خاکستر و بازده فیله آنها تعیین و شاخص تناسب ارزش تغذیهای و ریالی (NP) و شاخص تفاوت قیمت توجیه شده براساس میزان ماده خشک (PDdm) برای گروههای وزنی محاسبه گردید. نتایج نشان داد که گروه وزنی پایین نسبت به گروه وزنی متوسط و بالا، شاخص NP بالاتری برای ماده خشک، پروتئین، خاکستر و انرژی دارد. شاخص NP برای همه اجزاء تغذیهای بین گروه متوسط و بالا مشابه بود. تا زمانیکه اختلاف قیمت بین وزن پایین و دو وزن دیگر بیشتر از شاخص PDdm محاسبه شده باشد، وزن پایین جهت خرید توصیه میگردد.
Zolfaghari M, Shabanpour B, Shabani A, Shirani Bidabadi F. Survey of nutritional and economic values of bighead (Hypophthalmichthys nobilis) in various sizes . isfj 2011; 20 (1) :43-52 URL: http://isfj.ir/article-1-212-fa.html
ذوالفقاری مهدی، شعبانپور بهاره، شعبانی علی، شیرانی بیدآبادی فرهاد. بررسی تناسب ارزش تغذیهای و اقتصادی ماهی بیگ هد (Hypophthalmichthys nobilis) در اندازههای مختلف . مجله علمي شيلات ايران. 1390; 20 (1) :43-52
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است