:: دوره 23، شماره 1 - ( 1-1393 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 22-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر غلظت های مختلف شوری بر روی میزان رشد و ترکیبات بیوشیمیایی ریزجلبک تک سلولی تتراسالمیس چوئی (Tetraselmis chuii)
الهام اکبرپور ، محمد خلیل پذیر* 1، عباسعلی زنده بودی
چکیده:   (8457 مشاهده)
در این مطالعه میزان رشد و ترکیبات بیوشیمیایی از قبیل کربوهیدرات، کلروفیل a و b وکاروتنوئید، ریزجلبک تک سلولی تتراسالمیس چوئی (Tetraselmis chuii) در غلظت های مختلف شوری 10، 27 و 40 قسمت در هزار، هر کدام با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت، در ادامه مناسب ترین درجه شوری تعیین شد. نتایج حاصل از تیمارهای فوق حاکی از آن بود که بیشترین میزان تراکم رشد مربوط به تیمار شوری 10 قسمت در هزار با میزان 105×38/0±106×8/2 سلول در هر میلی لیتر و کمترین مقدار در تیمار شوری 40 قسمت در هزار با میزان 105×48/0±106×6/1 سلول در هر میلی لیتر می باشد (P<0/05) در حالیکه مقادیر کربوهیدرات، کلروفیل a و b و رنگدانه کاروتنوئید در این تیمار نسبت به تیمارهای شوری 27 و 40 قسمت در هزار بطور معنی داری کمتر بود (P<0/05). از این رو نتایج حاصل از تراکم رشد در شوری 27 قسمت در هزار با میزان 105×45/0±106×2/2 سلول در هر میلی لیتر و ترکیبات فوق حاکی از آن بود که شوری 27 قسمت در هزار مناسب ترین درجه شوری جهت پرورش ریزجلبک تتراسالمیس چوئی می باشد.
واژه‌های کلیدی: شوری، ترکیبات بیوشیمیایی، رشد، ریزجلبک، Tetraselmis chuii
متن کامل [PDF 600 kb]   (3867 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1393/10/8 | پذیرش: 1393/10/8 | انتشار: 1393/10/8



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 1 - ( 1-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها