[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 2 - ( 4-1393 ) ::
جلد 23 شماره 2 صفحات 21-33 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پروبیوتیکی مخمر ساکارومایسس سرویزیا (Saccharomyces cerevisiae) و آسپرژیلوس نایجر (Aspergillus niger) بر رشد و پاره‎ای از شاخص‎های ایمنی فیل ماهیان جوان (Huso huso) پرورشی
احمد حسن پور فتاحی ، حجت الله جعفریان، علیرضا خسروی، داریوش عبداللهی آرپناهی
چکیده:   (5417 مشاهده)
هدف از این تحقیق، ارزیابی اثرات پروبیوتیکی مخمر ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر بر رشد و بازماندگی، نرخ ترشح آمونیاک، برخی از پارامترهای ایمنی و میکروبیوتای روده فیل ماهیان جوان (Huso huso) پرورشی بود. این پژوهش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار انجام شد که شامل تغذیه فیل ماهیان جوان با جیره‎های غذایی حاوی 106×2، 106×4 و 106×6 سلول در گرم غذای پروبیوتیک و تیمار شاهد با جیره پایه بدون پروبیوتیک بود. فیل ماهیان با میانگین وزنی 81/2±8/31 گرم (± خطای استاندارد) به صورت تصادفی در 12 حوضچه فایبرگلاس 1000 لیتری با تراکم 30 قطعه ماهی در هر تانک توزیع گشتند. پس از 8 هفته غذادهی با جیره‎های آزمایشی در انتهای دوره، شاخص‎های رشد و زنده‎مانی، ایمنی، نرخ ترشح آمونیاک و میکروبیوتای روده‎ای بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد که جیره‎ غذایی مکمل سازی شده با 106×6 سلول در گرم غذا قارچ‎های پروبیوتیکی، بطور معنی‎داری شاخص‎های رشد، ایمنی، نرخ بقاء و نرخ ترشح آمونیاک را نسبت به گروه شاهد بهبود دادند. بررسی تراکم کل پروبیوتیک‎های قارچی و لاکتوباسیلوس‎های میکروبیوتای روده نیز مؤید افزایش معنی‎دار سطوح این میکروارگانیزم‎ها در روده بود. مطالعه حاضر نشان داد که افزودن ترکیبی پروبیوتیک‎های ساکارومایسس سروریزیا و آسپرژیلوس نایجر (با غلظت 106×6 سلول در گرم غذا)، می‎تواند تأثیر مطلوبی بر فاکتور‎های رشد و ایمنی فیل ماهیان جوان پرورشی داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: فیلماهی، شاخص‎های رشد، پارامترهای ایمنی، ساکارومایسس سرویزیا، آسپرژیلوس نایجر.
متن کامل [PDF 748 kb]   (1852 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتيك و اصلاح نژاد
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasanpour Fattahi A, Jafaryan H, Khosravi A, Abdollahi Arpanahi D. The probiotic effects of dietary Saccharomyces cerevisiae and Aspergillus niger on the growth and some immunity factors of cultured juvenile beluga sturgeon (Huso huso). isfj. 2014; 23 (2) :21-33
URL: http://isfj.ir/article-1-1240-fa.html

حسن پور فتاحی احمد، جعفریان حجت الله، خسروی علیرضا، عبداللهی آرپناهی داریوش. اثر پروبیوتیکی مخمر ساکارومایسس سرویزیا (Saccharomyces cerevisiae) و آسپرژیلوس نایجر (Aspergillus niger) بر رشد و پاره‎ای از شاخص‎های ایمنی فیل ماهیان جوان (Huso huso) پرورشی. مجله علمي شيلات ايران. 1393; 23 (2) :21-33

URL: http://isfj.ir/article-1-1240-fa.html



دوره 23، شماره 2 - ( 4-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742