تاثیر مصرف پودر سیر خام (Allium sativum) بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیب بدن میگوی پا سفید ((Litopenaeus vannamei پرورش یافته با آب دریای خزر
|
مهدی گل آقایی، میلاد عادل ، محمود حافظیه |
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران، |
|
چکیده: (3994 مشاهده) |
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر سیر خام بر روی برخی شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیبات بدن میگوی پا سفید ((Litopenaeus vannamei پرورش یافته با آب دریای خزر صورت پذیرفت. بدین منظور، 4 گروه از میگوها با میانگین وزنی 44/0±20/4 گرم در وانهای فایبرگلاس 100 لیتری با تراکم 20 عدد میگو در هر وان، به مدت 56 روز با سطوح مختلف پودر سیر خام (0، 25/0، 5/0 و 1 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخصهای رشد (میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه)، درصد بازماندگی و ترکیبات بدن این تیمارها با تیمار شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد، که تیمار تغذیه شده با سطح 1 درصد پودر سیر خام، از شاخصهای رشد بهتر و بازماتدگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بود (05/0P<). بررسی ترکیب شیمیایی لاشه نشان دهنده آن بود که اختلاف معناداری در میزان پروتئین بین تیمار 1 درصد با تیمارهای 25/0 و شاهد وجود داشت، هر چند که در درصد چربی، خاکستر و رطوبت بین تیمارهای مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0P>). بر اساس نتایج حاصله، استفاده از پودر سیر خام بویژه در سطح 1 درصد در جیره میگو پا سفید، به منظور بهبود شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیبات بدن توصیهمیشود. |
|
واژههای کلیدی: میگو پا سفید، سیر خام، شاخصهای رشد، بازماندگی، ترکیبات بدن |
|
متن کامل [PDF 405 kb]
(1310 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تكثير و پرورش دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۵/۶
|
|
|
|