:: دوره 25، شماره 2 - ( 4-1395 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 143-150 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف پودر سیر خام (Allium sativum) بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن میگوی پا سفید ((Litopenaeus vannamei پرورش یافته با آب دریای خزر
مهدی گل آقایی، میلاد عادل ، محمود حافظیه
دکتری تخصصی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران،
چکیده:   (3167 مشاهده)

این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر سیر خام بر روی برخی شاخص­های رشد، بازماندگی و ترکیبات بدن میگوی پا سفید ((Litopenaeus vannamei پرورش یافته با آب دریای خزر صورت پذیرفت. بدین منظور، 4 گروه از میگوها با میانگین وزنی 44/0±20/4 گرم در وان­های فایبرگلاس 100 لیتری با تراکم 20 عدد میگو در هر وان، به مدت 56 روز با سطوح مختلف پودر سیر خام (0، 25/0، 5/0 و 1 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص­های رشد (میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه)، درصد بازماندگی و ترکیبات بدن این تیمارها با تیمار شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد، که تیمار تغذیه شده با سطح 1 درصد پودر سیر خام، از شاخص­های رشد بهتر و بازماتدگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بود (05/0P<). بررسی ترکیب شیمیایی لاشه نشان دهنده آن بود که اختلاف معناداری در میزان پروتئین بین تیمار 1 درصد با تیمارهای 25/0 و شاهد وجود داشت، هر چند که در درصد چربی، خاکستر و رطوبت بین تیمارهای مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0P>). بر اساس نتایج حاصله، استفاده از پودر سیر خام بویژه در سطح 1 درصد در جیره میگو پا سفید، به منظور بهبود شاخص­های رشد، بازماندگی و ترکیبات بدن توصیهمی­شود.

واژه‌های کلیدی: میگو پا سفید، سیر خام، شاخص‌های رشد، بازماندگی، ترکیبات بدن
متن کامل [PDF 405 kb]   (1237 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۵/۶



XML   English Abstract   Print



دوره 25، شماره 2 - ( 4-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها