:: دوره 24، شماره 1 - ( 1-1394 ) ::
جلد 24 شماره 1 صفحات 35-25 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های عملکردی پروتئین ایزوله شده از فانوس‌ماهی (Benthosema pterotum) با استفاده از روش تغییر pH
نجمه اولیائی* ، مرضیه موسوی‌نسب ، محمد قربانی ، علیرضا صادقی ماهونک ، یحیی مقصودلو
چکیده:   (9242 مشاهده)
هدف از این تحقیق تولید ایزوله پروتئینی از فانوس‌ماهی (Benthosema pterotum) و بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های عملکردی آن بود. ایزوله پروتئین ماهی با روش تغییر pH با استفاده از pHهای قلیایی (10 و 12) تولید گردید. نتایج نشان دادند راندمان استخراج پروتئین در pH 12 به شکل معنی‌داری بیشتر از pH 10 بود. نتایج حاصل از تعیین مقدار چربی نمونه‌ها نشان داد قلیا اثر معنی‌داری بر کاهش چربی ایزوله‌های پروتئینی داشت و با افزایش pH میزان چربی به شکل معنی‌داری کاهش یافت. بررسی ویژگی‌های عملکردی از قبیل ظرفیت حفظ آب، حفظ روغن، خاصیت امولسیفایری، کف‌کنندگی و حلالیت ایزوله‌های پروتئینی نیز نشان داد با افزایش pH ویژگی‌های عملکردی بهبود یافته و پروتئین ایزوله شده در pH 12 نسبت به pH 10 برتری داشت (05/0 > P). بررسی و مقایسه خصوصیات رنگی (L، a و b) پروتئین‌های ایزوله شده نشان داد پروتئین‌های ایزوله شده در pH 12 رنگ روشن‌تری (پارامتر L بالاتر) نسبت به پروتئین‌های ایزوله شده در pH 10 داشتند. همچنین با افزایش pH میزان قرمزی (پارامتر a) و زردی (پارامتر b) ایزوله‌های پروتئینی کاهش یافت. نتایج فوق نشان داد ایزوله پروتئین فانوس ماهی تولید شده دارای ویژگی‌های عملکردی مناسبی است و استفاده از قلیا منجر به بهبود عملکرد و پارامترهای رنگی ایزوله پروتئینی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: فانوس‌ماهی (Benthosema pterotum)، ایزوله پروتئین ماهی، قلیا، ویژگی‌های عملکردی
متن کامل [PDF 778 kb]   (2381 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1394/2/7 | پذیرش: 1394/2/7 | انتشار: 1394/2/7



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 1 - ( 1-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها