[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 1 - ( 1-1394 ) ::
جلد 24 شماره 1 صفحات 13-24 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تاثیرتغذیه با پریان میگو Phallocryptus spinosa و آرتمیا Artemia urmiana بر مقدار رنگدانه‌های کاروتنوئیدی پوست ماهی گلدفیش Carassius auratus
مسعود صیدگر ، محمود حافظیه، علی نکوئی فرد
چکیده:   (3343 مشاهده)
مقدار رنگدانه های کاروتنوئیدی، تاثیر تعیین کننده ای در رنگ عضله و پوست ماهیان خوراکی و زینتی دارند. تجمع این ماده رنگی در پوست و عضلات ماهی بر بازار پسندی آن بسیار تاثیرگذار است و بدین منظور با توجه به عدم سنتز آن ، اضافه نمودن این ترکیبات به جیره غذایی ماهیان پرورشی ضروری است. در این تحقیق 270ماهی گلدفیش Carassius auratus با میانگین وزن اولیه 8/0 گرم در سه تیمار غذایی هر یک با سه تکرار شامل غذای کنسانتره، مخلوط 50% کنسانتره و 50% پریان میگوی منجمد Phallocryptus spinosa و مخلوط 50% کنسانتره و 50% آرتمیاارومیانا (Artemia urmiana ( منجمد ، سه بار در روز و به مدت 90 روز به میزان 3% وزن بدن تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش مقادیر کاروتنوئیدهای کل به روش اسپکتروفتومتری با دستگاه اسپکتروفتومتر مدل WPA ساخت انگلیس و رنگدانه های آستاگزانتین، کانتاگزانتین و بتاکاروتن به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با دستگاه HPLC مدل Younglin ساخت انگلیس در پوست ماهیان تیمارهای مختلف اندازه گیری شدند. نتایج حاصل نشان دادکه مقادیر رنگدانه های کاروتنوئیدی بطور معنی داری در ماهیان تغذیه شده با مخلوط کنسانتره و غذای زنده، بیشتر ازماهیان تغذیه شده فقط با غذای کنسانتره بود و بیشترین تولید رنگدانه در پوست ماهیان تغذیه شده از جیره حاوی پریان میگو بدست آمد. نتایج حاصله نشان داد که در پوست ماهیان گلدفیش تغذیه شده با جیره های غذایی کنسانتره، مخلوط کنسانتره و پریان میگوی منجمد و مخلوط کنسانتره و آرتمیای منجمد به ترتیب میانگین (±SD) مقادیر کاروتنوئید کل 03/0 ±09/1 ،021/0 ± 90/3و05/0 ± 07/2 میلی گرم درصد، آستاگزانتین23/0 ± 57/84 ،40/0 ± 82/205و 63/0 ±24/102 نانوگرم، کانتاگزانتین01/0 ± 24/0 ، 17/0 ±79/35 و 2/0 ±64/30 نانوگرم و بتاکاروتن 11/0 ±73/34 ،2/0 ± 78/ 138 و 15/0 ±77/69 نانوگرم به ازای هر گرم پوست ماهی بدست آمد، بطوریکه بین جیره های غذایی مختلف اختلاف معنی دار وجود دارند. نتیجه گیری نهایی مبین این است که پریان میگوها را می توان به عنوان جایگزین مناسب، سازگار با محیط زیست و با قیمت پایین تر نسبت به مواد رنگدانه ای مصنوعی وبا ارجحیت نسبت به آرتمیا جهت بهبود رنگ ماهیان زینتی مورد استفاده قرار داد.
واژه‌های کلیدی: Carassius auratus، رنگدانه، کاروتنوئید، پریان میگو، آرتمیا
متن کامل [PDF 824 kb]   (1246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اكولوژي محيطهاي آبي
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۴ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seidgar M, Hafezieh M, Nekuie Fard A. The variation in the effect of fairy shrimp, artemia and concentrate diet on pigmentation and skin color quality of goldfish (Carassius auratus). isfj. 2015; 24 (1) :13-24
URL: http://isfj.ir/article-1-1334-fa.html

صیدگر مسعود، حافظیه محمود، نکوئی فرد علی. مقایسه تاثیرتغذیه با پریان میگو Phallocryptus spinosa و آرتمیا Artemia urmiana بر مقدار رنگدانه‌های کاروتنوئیدی پوست ماهی گلدفیش Carassius auratus . مجله علمي شيلات ايران. 1394; 24 (1) :13-24

URL: http://isfj.ir/article-1-1334-fa.html



دوره 24، شماره 1 - ( 1-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638