[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 4 - ( 10-1389 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 87-96 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین زمان ماندگاری ماهی شوریده (Otolithes ruber) در پودر یخ
سلیم شریفیان ، محمد صدیق مرتضوی، اسحاق زکی پور رحیم آبادی، علی ارشدی
چکیده:   (13537 مشاهده)

در این مطالعه کیفیت ماهی شوریده طی 19 روز نگهداری در یخ از لحاظ حسی، شیمیایی (pH، TVB-N، TBA)P<0.05). میزان TVB-N در روز اول نگهداری 31/15 میلی‌گرم در100 گرم و به 52/36 میلی‌گرم در 100گرم عضله در روز آخر نگهداری رسید (P<0.05).TVB-N نشان داد که مجموع بازهای فرار نیتروژنی شاخص مناسبی در ارزیابی کیفیت این ماهی طی نگهداری در یخ است. میزان TBA در شروع نگهداری 83/0 میلی‌گرم مالون دی آلدهید در کیلوگرم بافت بود و به 75/3 میلی‌گرم مالون دی آلدهید/کیلوگرم بافت در روز نوزدهم رسید (P<0.05)TBA در طول مدت نگهداری پایین‌تر از حد مجاز (5 میلی‌گرم مالون دی آلدهید/کیلوگرم بافت) بود. براساس کلیه نتایج، مدت ماندگاری ماهی شوریده طی نگهداری در پودر یخ 15 روز تعیین گردید. . مقادیر اندازه‌گیری مقادیر و میکروبی (شمارش کلی میکروب‌ها) بررسی شد. جدول ارزیابی حسی براساس نظر ارزیاب‌ها تصحیح گردید و جدولی خاص برای این ماهی طی نگهداری در یخ ایجاد شد. ارزیابی حسی نشان داد که رنگ و بوی آبشش، تحدب چشمها، پرده سفاق و حالت ارتجاعی گوشت بهترین شاخص‌های حسی در این ماهی می‌باشد. نتایج ارزیابی حسی و میکروبی دارای همبستگی بالایی بود. میزان باکتری‌ها گوشت در روز اول نگهداری برابر با 86/2 لگاریتم پرگنه در هرگرم بود و پس از روز پانزدهم نگهداری به محدویت مصرف (106) رسید (

واژه‌های کلیدی: زمان ماندگاری، کیفیت، ماهی شوریده، پودر یخ
متن کامل [PDF 1287 kb]   (4315 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifian S, Mortazavi M, Zakipour Rahimabadi E, Arshadi A. Shelf-life determination of tiger-toothed Croaker (Otolithes ruber) during flake ice storage. isfj. 2011; 19 (4) :87-96
URL: http://isfj.ir/article-1-134-fa.html

شریفیان سلیم، صدیق مرتضوی محمد، زکی پور رحیم آبادی اسحاق، ارشدی علی. تعیین زمان ماندگاری ماهی شوریده (Otolithes ruber) در پودر یخ. مجله علمي شيلات ايران. 1389; 19 (4) :87-96

URL: http://isfj.ir/article-1-134-fa.html



دوره 19، شماره 4 - ( 10-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790