[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 1 - ( 1-1394 ) ::
جلد 24 شماره 1 صفحات 37-46 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر برخی شاخص‌های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
میلاد عادل، رضا پورغلام، سید جلیل ذریه زهرا ، مریم قیاسی
چکیده:   (4562 مشاهده)
افزایش روز افزون مقاومت‌های باکتریایی نسبت به آنتی بیوتیک‌های تجاری، گرایش به استفاده از گیاهان را به منظور تحریک سیستم ایمنی ذاتی افزایش داده است. در این مطالعه تاثیر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر شاخص‌های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 12/0±2/32 گرم در حوضچه‌های فایبرگلاس 1800 لیتر ی با تراکم 80 عدد ماهی توزیع و طی مدت 8 هفته، تیمارهای مختلف در 3 تکرار شامل از غذای حاوی سطوح 0، 1، 2 و 3 درصد عصاره نعناع فلفلی تغذیه شدند. در انتهای دوره از ماهیان خونگیری شد و شاخص‌های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی تیمارها مورد مقایسه آماری قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که در تعداد گلبول‌های سفید و قرمز خون، درصد نوتروفیل، میزان هماتوکریت، هموگلوبین، پروتئین تام سرم، IgM و میزان فعالیت لایزوزیم سرم ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی عصاره نعناع فلفلی بویژه در غلظت‌های بالا (2 و 3%) تفاوت معناداری با تیمار شاهد وجود دارد. نتایج حاصله مبین آن است که عصاره نعناع فلفلی، دارای اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی غیر اختصاصی در ماهی قزل آلای رنگین کمان می‌باشد. بنابراین، استفاده از عصاره این گیاه به ویژه در سطح 3 درصد به عنوان محرک ایمنی در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان، توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: قزل آلای رنگین کمان، نعناع فلفلی، شاخص‌های خونی، ایمنی، بیوشیمیایی.
متن کامل [PDF 567 kb]   (1781 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adel M, Pourgholam R, Zorriehzahra S, Ghiasi M. The effect of different level of Mentha piperita on some of the hematological, biochemical and immune parameters of Oncorhynchus mykiss . isfj. 2015; 24 (1) :37-46
URL: http://isfj.ir/article-1-1340-fa.html

عادل میلاد، پورغلام رضا، ذریه زهرا سید جلیل، قیاسی مریم. تاثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر برخی شاخص‌های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) . مجله علمي شيلات ايران. 1394; 24 (1) :37-46

URL: http://isfj.ir/article-1-1340-fa.html



دوره 24، شماره 1 - ( 1-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764