[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 5 - ( 10-1396 ) ::
جلد 26 شماره 5 صفحات 131-138 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر باکتری Lactobacillus بر شاخص های رشد، بقاء و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در برابر باکتری Streptococcus iniae
رضا صفری، زهرا یعقوب زاده
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
چکیده:   (1320 مشاهده)

در این مطالعه تاثیر باکتری­ Lactobacillus جدا شده از دستگاه گوارش ماهی قزل آلا بر برخی از فراسنجه های رشد و همچنین مقاومت در برابر باکتری Streptococcus iniae مورد ارزیابی قرار گرفت.­ باکتری مذکور در قالب 3 تیمار (log 7, 8, 9) به جیره غذایی ماهی اضافه شد و تاثیر آن­ها به همراه تیمار شاهد بر شاخص­های رشد و بقاء در روزهای 30 و 60 مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله پایانی، مقاومت ماهیان تیمار شده در برابر استرپتوکوکوزیس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که Lactobacillus قادر به تقویت فراسنجه های رشد (وزن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب چاقی، ضریب رشد ویژه و ضریب بازده پروتئینی) و بقاء بوده که در این بین log 8  باکتری دارای اختلاف معنی دار با سایر تیمارها و گروه شاهد بود. نتایج رویارویی ماهیان مورد بررسی در برابر استرپتوکوکوزیس ناشی از گونه Streptococcus iniae نشان داد که بیشترین بازماندگی در تیمار دارای log 8 66/96 درصد بود و تیمار شاهد نیز دارای کمترین بازماندگی (38/25 درصد) بود. نتیجه گیری نهایی موید آن است که Lactobacillus جدا شده از ماهی قزل آلا دارای خواص پروبیوتیکی بوده و قادر به بروز تغییرات مثبت در شاخص­های رشد است. همچنین، مقاومت ماهی قزل آلا را در برابر استرپتوکوکوزیس افزایش می دهد.
 

واژه‌های کلیدی: Lactobacillus، قزل آلا، شاخص‌های رشد، استرپتوکوکوس اینیه
متن کامل [PDF 422 kb]   (727 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۴/۸/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

safari R, yaghoubzadeh Z. Effects of Lactobacillus on growth parameters, survival rate and resistance of rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) to Streptococcus iniae. isfj. 2018; 26 (5) :131-138
URL: http://isfj.ir/article-1-1450-fa.html

صفری رضا، یعقوب زاده زهرا. تاثیر باکتری Lactobacillus بر شاخص های رشد، بقاء و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در برابر باکتری Streptococcus iniae . مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (5) :131-138

URL: http://isfj.ir/article-1-1450-fa.html



دوره 26، شماره 5 - ( 10-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781