[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 25، شماره 3 - ( 7-1395 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 41-50 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی از عصاره‌های گیاهی بر باکتری یرسینیا راکری در شرایط آزمایشگاهی Yersinia ruckeri
میلاد عادل ، رضا صفری، محمد جلیل ذریه زهرا، راضیه الهی
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران
چکیده:   (2205 مشاهده)

به دنبال افزایش روز افزون مقاومت­های باکتریایی نسبت به آنتی بیوتیک­های تجاری رایج، گرایش به استفاده از گیاهانی با خواص ضدمیکروبی افزایش یافته است. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاهان گلپر (Heracleum persicum)، رازیانه (Foeniculum Vulgare)، اسفرزه (Plantago psyllium)، چای سبز (Camellia Sinensis)، گزنه (Urtica dioica) و سیر (Allium sativum) بر باکتری یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین قدرت ضد باکتریایی عصاره­ها از روش­های استاندارد، انتشار در دیسک، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) استفاده گردید و فورازولیدون به عنوان نمونه استاندارد به کار گرفته شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد عصاره­های گلپر، رازیانه، اسفرزه، چای سبز، گزنه و سیر برای باکتری یرسینیا راکری به ترتیب 400، 75، 250، 250، 75 و 150 میکروگرم بر میلی­لیتر، مقادیر حداقل غلظت کشندگی عصاره­های مذکور به ترتیب 610، 100،500، 250، 150، 250 میکروگرم بر میلی­لیتر و قطر هاله مهار رشد باکتری به ترتیب 6/0±6/17 ،2/1±6/23، 9/0± 4/20، 7/0±8/18، 3/1±2/21 و 1/1±6/22 میلی­متر بدست آمد. در این مطالعه عصاره­های رازیانه، گزنه و سیر اثرات ضد باکتریایی مناسبی را روی باکتری یرسینیا راکری از خود نشان دادند. بنابراین، عصاره های گیاهی رازیانه، گزنه و سیر پس از انجام مطالعات تکمیلی، می­تواند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک­های تجاری رایج به منظور درمان عفونت­های سیستماتیک ناشی از باکتری یرسینیا راکری باشند. 

واژه‌های کلیدی: اثرات ضد باکتریایی، عصاره‌های گیاهی، یرسینیا راکری
متن کامل [PDF 587 kb]   (757 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: ۱۳۹۴/۹/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۷/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adel M, Safari R, Zorriehzahra M, Elahi R. Study the antibacterial effect some of the herbal extracts on Yersinia ruckeri in invitro. isfj. 2016; 25 (3) :41-50
URL: http://isfj.ir/article-1-1463-fa.html

عادل میلاد، صفری رضا، ذریه زهرا محمد جلیل، الهی راضیه. مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی از عصاره‌های گیاهی بر باکتری یرسینیا راکری در شرایط آزمایشگاهی Yersinia ruckeri. مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (3) :41-50

URL: http://isfj.ir/article-1-1463-fa.html



دوره 25، شماره 3 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3705