:: دوره 26، شماره 1 - ( 1-1396 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 14-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر غلظت‌های مختلف آسکوربیک اسید بر شاخص‌های رشد و بازماندگی بچه‌ماهیان انگشت‌قد کپور معمولی Cyprinus carpio
سید حسین حسینی مشهدی1 ، مسعود هدایتی فرد* 1، شایان قبادی1
1- دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (5106 مشاهده)

در این پژوهش اثر غلظت­های متفاوت آسکوربیک اسید بر روی شاخص­های رشد و بقای ماهیان انگشت­قد کپور معمولی و همچنین تعیین مقادیر بهینه این ویتامین در شرایط پرورش انجام شد. برای این منظور بچه­ماهیان کپور با وزن متوسط 16/0 ± 85/6 گرم با جیره غذایی حاوی خوراک آغازین کپور (SFC) با 4 سطح مختلف از آسکوربیک اسید (mg/Kg 300،100،500، صفر) به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن ماهیان اختلاف معنی دار آماری وجود دارد (p<0.05)؛ اما در شاخص بازماندگی تفاوتی مشاهده نشد (p>0.05). ماهیانی که با خوراک SFC حاوی mg/Kg  300 آسکوربیک اسید  (تیمار 2) تغذیه شدند، بیشترین افزایش وزن و طول و ماهیان شاهد و تیمار 3 که با mg/Kg  500 آسکوربیک اسید تغذیه شدند، کمترین افزایش وزن و طول را نشان دادند (p<0.05). نتایج همچنین نشان داد بیشترین میزان شاخص رشد ویژه (SGR)، وزن مطلق (WG)، نرخ رشد روزانه (DGR)، درصد افزایش وزن بدن (BWi%) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (FCR) درتیمار 2 (با mg/Kg  300 آسکوربیک اسید) مشاهده گردید. تفاوتی در ضریب فولتون (CF) بین تیمارها دیده نشد(p>0.05). بنابر نتایج حاصله افزودن آسکوربیک اسید به میزان  mg/Kg 300 موجب بهبود شاخ­های رشد ماهیان انگشت­قد کپور پرورشی گردید.

واژه‌های کلیدی: آسکوربیک اسید، تغذیه، شاخص‌های رشد، بازماندگی، کپورمعمولی
متن کامل [PDF 671 kb]   (2223 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/12/16 | پذیرش: 1396/1/20 | انتشار: 1396/1/20



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 1 - ( 1-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها