:: دوره 25، شماره 1 - ( 1-1395 ) ::
جلد 25 شماره 1 صفحات 133-119 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مکمل متیونین و لایزین بر روند رشد، کارایی غذا، قابلیت هضم و ترکیب بدن فیل ماهی پرورشی (Huso huso) تغذیه شده با جیره محتوی پروتئین سویا
محمود محسنی* 1، محمد پورکاظمی ، میرحامد سیدحسنی ، حمیدرضا پورعلی
چکیده:   (9991 مشاهده)

بررسی حاضر به منظور ارزیابی اثرات مکمل های لایزین و متیونین بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و قابلیت هضم
فیل ماهی جوان  (Huso huso) پرورشی  تغذیه شده با جیره محتوی پروتئین سویا، طراحی و اجرا گردید. چهار جیره آزمایشی بر پایه پروتئین سویا (جیره شاهد، بدون لایزین و متیونین)، جیره 1 (فقط لایزین)، جیره 2 (فقط متیونین)  و جیره 3 (حاوی لایزین و متیونین) فرموله شدند. تعداد 240 عدد ماهی با وزن متوسط 64/4 ± 6/144 گرم با 3 تکرار در هر تیمار با یکی از 4 جیره آزمایشی به مدت 12 هفته تغذیه شدند. مکمل لایزین و متیونین به جیره پایه محتوی 344 گرم بر کیلوگرم کنجاله سویا به مقدار 02/22 و 94/12 گرم بر کیلوگرم ماده خشک جیره اضافه شد. شاخصهای وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، ضریب چاقی، ضریب تبدیل غذایی، میزان پروتئین ماهیچه و قابلیت هضم ظاهری پروتئین ماهیانی که از محتوی مکمل لایزین + متیونین تغذیه کرده بودند، بطور معنی داری (05/0 P≤) از ماهیان تغذیه شده از سایر جیره ها  مناسبتر بود. هیچگونه اختلاف معنی داری در شاخصهای فوق الذکر در ماهیانی که از جیره های 2 و 3 تغذیه کرده بودند، مشاهده نشد. شاخصهای رشد، ترکیب لاشه، قابلیت هضم ظاهری پروتئین، چربی و ماده خشک در ماهیانی که از جیره شاهد تغذیه کرده بودند، بطور معنی داری پائین تر از ماهیانی بود که از جیره های محتوی لایزین، متیونین یا ترکیب لایزین، متیونین تغذیه کرده بودند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان اذعان نمود، فیل ماهی جوان پرورشی(Huso huso) می تواند بطور موثری از مکمل  اسید آمینه لایزین ( L-lysin) بمیزان 02/22 گرم در کیلوگرم جیره و متیونین (  DL-metionine) بمیزان 94/12 گرم در کیلوگرم در جیره پایه محتوی 344 گرم در کیلوگرم کنجاله سویا برای ترکیب لاشه، کارایی رشد و تغذیه بهتر استفاده نماید.

واژه‌های کلیدی: پروتئین سویا، کارایی غذا، قابلیت هضم ظاهری، لیزین، متیونین و فیل ماهی
متن کامل [PDF 596 kb]   (4778 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/3/21 | پذیرش: 1395/3/21 | انتشار: 1395/3/21



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 1 - ( 1-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها