[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 26، شماره 2 - ( 4-1396 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 120-111 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات دوره های مختلف محدودیت پروتئینی و تغذیه مجدد بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
هادی سنچولی1 ، حسین اورجی* 1، عبدالصمد کرامت1 ، خسرو جانی خلیلی1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (4846 مشاهده)

در تحقیق حاضر اثرات دوره های مختلف محدودیت پروتئینی و تغذیه مجدد طی مدت 8 هفته بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی بدن بچه­ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد مطالعه قرار گرفت. بچه­ماهیان کپور با میانگین وزن اولیه 7/0±09/20 گرم در هفت گروه آزمایشی تحت تیمارهای غذایی قرار گرفتند و هر گروه دارای سه تکرار بود. تیمار A: هشت هفته غذادهی با جیره حاوی 32 درصد پروتئین (گروه شاهد)، و برای تیمارهای B، C، D، E، F و G به­ ترتیب دوره­ه محدودیت پروتئینی در هفته آغازین، دوهفته­ آغازین، سه­هفته آغازین­ ، چهارهفته­ آغازین، یک­هفته درمیان و یک هفته محدودیت و سه­هفته غذادهی با جیره کامل در نظر گرفته شد. در طی دوره محدودیت از جیره حاوی 16 درصد پروتئین به­عنوان جیره غذایی محدودیت پروتئینی استفاده شد. بیشترین مقدار وزن نهایی، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، کارایی تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه در تیمار C و کمترین مقدار آن­ها در تیمار E مشاهده شد. بهترین ضریب تبدیل غذا نیز مربوط به تیمار C بود، که نفاوت مشخصی با تیمارهای D و E داشت (05/0P<). بالاترین میزان کارایی تبدیل پروتئین نیز در تیمار F مشاهده شد (16/0±41/2)، که تفاوت معنی‌داری با تیمارهای  CوG  نشان نداد (05/0<P)، ولی با سایر تیمارها تفاوت معنی‌داری نشان داد (05/0P<). هیچ‌کدام از تیمارها ازنظر خاکستر لاشه باهم تفاوت معنی­داری نشان ندادند (05/0<P). بیشترین مقدار رطوبت لاشه در تیمار E مشاهده شد که با تیمارهای F و G تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0P>)، اما با سایر تیمارها تفاوت معنی‌دار نشان داد (05/0P<). همچنین بیشترین مقدار پروتئین و چربی لاشه در تیمارهای D و F مشاهده شدند.در نهایت می­توان نتیجه گرفت که هر چه طول زمانی دوره‌های محدودیت پروتئینی بیشتر شود، توان ماهی در جبران کاهش رشد، کمتر خواهد شد اما هرچه طول دوره محدودیت پروتئینی کمتر باشد، ماهی بهتر می‌تواند کمبود رشد خود را جبران نماید.

واژه‌های کلیدی: محدودیت پروتئینی، رشد جبرانی، ترکیب بدن، شاخص‌های رشد، کپور معمولی Cyprinus carpio
متن کامل [PDF 674 kb]   (1641 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/3/29 | پذیرش: 1396/5/8 | انتشار: 1396/5/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sanchooli H, Oragi H, Keramat A, Jani Khalili K. Effects of different protein restriction and realimentation on growth performance and body composition of fingerling Common Carp (CyprinusCarpio). isfj 2017; 26 (2) :111-120
URL: http://isfj.ir/article-1-1584-fa.html

سنچولی هادی، اورجی حسین، کرامت عبدالصمد، جانی خلیلی خسرو. اثرات دوره های مختلف محدودیت پروتئینی و تغذیه مجدد بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (2) :111-120

URL: http://isfj.ir/article-1-1584-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 2 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645