[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 25، شماره 2 - ( 4-1395 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 29-42 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نانو ریزپوشانی اسیدچرب امگا-3 به وسیله ژلاتین ماهی و صمغ عربی با استفاده از روش کواسرواسیون
سیدعلی جعفرپور ، رحیمه اصفهانی، سید مهدی جعفری
چکیده:   (3194 مشاهده)

هدف این پژوهش بهینه سازی نانو ریزپوشانی اسیدهای چرب امگا-3 با استفاده از روش کوآسرواسیون مرکب با روش سطح پاسخ (RSM) در قالب طرح مرکب مرکزی (CCD) بود، لذا نانو ذرات حاوی امگا-3 توسط دیواره ژلاتین پوست ماهی  قزل آلای رنگین کمان و صمغ عربی با استفاده از روش کواسرواسیون مرکب تولید شدند. این روش قابلیت منحصر بفرد جداسازی الکترواستاتیکی فازهای مایع-مایع بر اساس تجمیع ماکرویون های با بار مخالف را دارد. تأثیر سه متغیر مستقل غلظت ژلاتین ماهی (۳۳ تا ۶۶ درصد)، غلظت اسید چرب امگا-3 (۱۰ تا ۳۰ درصد) و سرعت هموژنایزر (در سه سطح rpm 10000، rpm 15000و rpm 20000) بر متغیرهای وابسته از قبیل اندازه ذرات،  میزان روغن سطحی، روغن کپسوله شده و کارآیی ریزپوشانی، بررسی شد. بر اساس نتایج بدست آمده سرعت هموژنایزر بیشترین تأثیر را بر اندازه ذرات داشت (01/0>p).  همچنین تیمارهایی که در آن‌ها اسیدهای چرب امگا-3 بیشتری استفاده‌ شده، در مقایسه با تیمارهای با  امگا-3 کمتر، از روغن سطحی نانو ذرات بیشتری برخوردارند . پودرهای تولید‌شده کارآیی ریزپوشانی در حدود ۷۴/۶۹ الی ۴۱/۹۸ درصد دارند. بنابراین پیشنهاد می گردد به منظور نانوریزپوشانی اسیدچرب امگا-3 از مقادیر ۳۳% ژلاتین ماهی ، 30% اسید چرب امگا-۳ و سرعت هموژنایزر با rpm 20000  استفاده گردد.

واژه‌های کلیدی: اسید چرب امگا-3، ریزپوشانی، ژلاتین ماهی، کواسرواسیون، نانوکپسول
متن کامل [PDF 921 kb]   (1713 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۴/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarpour S A, Esfahani R, Jafarpour S M. Efficiency evaluation of nanoencapsulation of omega-3 fatty acids with gelatin-Arabic gum complex using coaservation technique. isfj. 2016; 25 (2) :29-42
URL: http://isfj.ir/article-1-1598-fa.html

جعفرپور سیدعلی، اصفهانی رحیمه، جعفری سید مهدی. بررسی نانو ریزپوشانی اسیدچرب امگا-3 به وسیله ژلاتین ماهی و صمغ عربی با استفاده از روش کواسرواسیون. مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (2) :29-42

URL: http://isfj.ir/article-1-1598-fa.html



دوره 25، شماره 2 - ( 4-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742