:: دوره 25، شماره 2 - ( 4-1395 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 17-27 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تأثیر باکتری ویسلا سیبریا( Weissella cibaria) بر فاکتورهای رشد در تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)
سیده مرضیه هاشمی مفرد، مسعود ستاری، مجید رضا خوش خلق، علیرضا شناور ماسوله، علیرضا عباسعلی زاده
چکیده:   (4228 مشاهده)

مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرباکتری ویسلا سیبریا (Weissella cibaria)  به عنوان یک پروبیوتیک بر روی فاکتورهای رشد تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) انجام شد. این ماهی با میانگین وزنی 04/0±55/ 143 گرم در 4 تیمارهر یک با سه تکرار در 12 مخزن فایبر گلاس به مدت 60 روز (تیر، مرداد و شهریور) در معرض تیمارهایآزمایشی شامل: 2/0 گرم پروبیوتیک با دوز CFU/g107 برای تیمار اول (TA)،2 گرم پروبیوتیک با دوز CFU/g 108 برای تیمار دوم (TB)،20 گرم پروبیوتیک با دوز CFU/g 109 برای تیمار سوم (TC) و جیره بدون پروبیوتیک به عنوان تیمار شاهد (C) قرار گرفت و در پایان آزمایش ضمن اندازه گیری برخی شاخص های رشد به تجزیه و تحلیل آماری میانگین ها (ANOVA one- way- 95% )پرداخته شد. گرچه همه تیمارهایی که پروبیوتیک مصرف کردند با  افزایش معنی داری در پارامترهایضریب رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، بازده مصرف پروتئین (PER)، درصد افزایش وزن بدن (BWI) نسبت به گروه شاهد مواجه شدند(P<0.05)، اما شاخص کیفیت (CF) تغییر آماری  بین تیمارها  و شاهد نشان نداد (P>0.05). بنابراین استفاده از این نوعپروبیوتیک می تواند در بهبود پارامترهای رشد تاسماهی سیبری مؤثر واقع شود.

واژه‌های کلیدی: تاسماهی سیبری، پروبیوتیک، رشد، ویسلا سیبریا
متن کامل [PDF 749 kb]   (1573 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۴/۳۰



XML   English Abstract   Print



دوره 25، شماره 2 - ( 4-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها