:: دوره 26، شماره 3 - ( 6-1396 ) ::
جلد 26 شماره 3 صفحات 75-65 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تراکم ذخیره سازی میگو وانامی (Litopenaeus vannamei (Boone, 1931 در پرورش با آب لب شور دریای خزر
سیدمحمدوحید فارابی* 1، عباس متین فر2 ، علی اکبر صالحی1 ، منصور شریفیان2
1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده:   (4665 مشاهده)

 در این مطالعه اثر تراکم­های مختلف (45، 50، 55 و 60 قطعه در متر مربع) ذخیره سازی اولیه پست ­لارو میگو وانامی (PL12) بر میزان رشد و بازماندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای پرورش، آب لب شور (psu 43/0±52/10) از دریای خزر تامین شد. آزمایشات در 12 استخر مدور بتنی با بستر ماسه ای (به مساحت 78 متر مربع) در 4 تیمار آزمایشی و هر تیمار شامل 3 تکرار انجام شد. دوره پرورش 75 روز بود و میانگین دمای آب در طول دوره پرورش 79/1±4/27 درجه سانتی­گراد بود. نتایج نشان داد که تغییر تراکم ذخیره­سازی باعث ایجاد اختلاف معنی­دار آماری پارامتر­های رشد و بازماندگی در تیمار­های آزمایشی شد (05/0>P). بدین ترتیب که با افزایش تراکم، میزان افزایش وزن و نرخ بازماندگی (SR)، ضریب رشد ویژه (SGR) و میانگین رشد روزانه (ADG) کاهش یافت. البته، ضریب تبدیل غذایی در  همه تیمار­ها متفاوت بود (05/0>P) و به تراکم ذخیره­سازی اولیه پست­ لارو بستگی نداشت. بیشترین میزان رشد (04/0±11=SGR و 01/0±25/0=ADG گرم در روز) و درصد بازماندگی (1/5±3/65 =SR) و میزان تولید در واحد آزمایشی (3/3±6/43 کیلوگرم در 78 متر مربع) در پایین ترین تراکم (45 قطعه در متر مربع) مشاهده گردید. 

واژه‌های کلیدی: میگو وانامی، آب لب شور، دریای خزر، تراکم
متن کامل [PDF 701 kb]   (4256 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1395/7/15 | پذیرش: 1396/8/6 | انتشار: 1396/8/6



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 3 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها