[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 1 - ( 1-1396 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 207-212 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات جایگزینی جلبک Dunaliella salina با سبوس گندم و برنج و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر شاخص های رشد، تجزیه تقریبی بدن و ترکیب اسیدهای چرب Artemia franciscana
شاه نور عشقی، فرزانه نوری ، احمد ایمانی، ناصر آق
استادیار دانشگاه ارومیه
چکیده:   (1218 مشاهده)

هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر استفاده از سبوس گندم و برنج بجای جلبک Dunaliella salina همزمان با پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوسLactobacillus rhamnosus  بر شاخص های رشد، فاکتورهای کیفی تقریبی و پروفیل اسیدهای چرب آرتمیا فرانسیسکانا Artemia franciscana طی یک دورۀ پرورشی 17 روزه بود. تحقیق حاضر بصورت یک آزمایش فاکتوریل 4×2 و در قالب طرح کاملاً تصادفی در 8 تیمار و سه تکرار طراحی گردید. تیمارها از لحاظ نوع جیرۀ غذایی (سبوس گندم، سبوس برنج، ترکیب سبوس گندم وسبوس برنج و جلبک دونالیلا سالینا Dunaliella salina) و سطح پروبیوتیک (صفر و 10 درصد جیرۀ غذایی روزانه) از هم متفاوت بودند. در پایان دورۀ آزمایش نمونه برداری جهت بررسی و اندازه گیری فاکتورهای رشد، ترکیب لاشه وآنالیز اسیدهای چرب انجام گرفت. نتایج نشان داد آرتمیا در تیمار 2 (85%سبوس گندم با 15%جلبک و بدون پروبیوتیک) در مقایسه با تیمارهای دیگر دارای بیشترین مقدار چربی کل (21%)، بالاترین مقدار اسیدهای چرب اشباع SFA (54/2±90/11 میلی گرم در هر گرم بافت مرطوب)، اسید چرب با یک پیوند دوگانه MUFA (22/3±56/18 میلی گرم در هر گرم بافت مرطوب) و اسید چرب لینولئیک LAN (43/1±79/10 میلی گرم در هر گرم بافت مرطوب) و کمترین . درصد خاکستر (%29/0±15/12) و ضریب تبدیل غذایی، FCR 03/0±51/1) بود (05/0>p). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد تیمار 4 (ترکیب 5/42% سبوس گندم، 5/42% سبوس برنج و 15% جلبک) از نظر نرخ رشد ویژه (05/0±97/27) و درصد وزن خشک لاشۀ آرتمیا (%08/0±98/7) کمترین مقدار را بین تیمارها داشت و در نهایت تیمار 1 (100% جلبک D. salina) پائین ترین میزان خاکستر (%07/0±95/9) و بیشترین ضریب تبدیل غذایی را داشت و از نظر اسیدهای چرب EPA و DHA در بین تیمارهای مورد مطالعه بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد (05/0>p). بطور کلی از نتایج حاصل از مطالعه حاضر می توان دریافت که تیمار سبوس گندم و همچنین تیمار سبوس گندم به همراه پروبیوتیک L. rhamnosus در بین تیمارهای غذایی مورد مطالعه بهترین اثر را بر شاخص های رشد و فاکتورهای کیفی غذایی داشت و می تواند جایگزینی مناسب برای جلبک D. salina در تغذیۀ A. franciscana باشد. 

واژه‌های کلیدی: سبوس گندم، سبوس برنج، تجزیه تقریبی، اسیدهای چرب، پروبیوتیک، Artemia franciscana
متن کامل [PDF 506 kb]   (235 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۵/۷/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۳۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eshghi S, Noori F, Imani A, Agh N. The effects of substituting Dunaliella salina algae with agricultural by-products and probiotic Lactobacillus rhamnosus on growth indices, proximate body composition and fatty acids profiles of Artemia franciscana. isfj. 2017; 26 (1) :207-212
URL: http://isfj.ir/article-1-1654-fa.html

عشقی شاه نور، نوری فرزانه، ایمانی احمد، آق ناصر. اثرات جایگزینی جلبک Dunaliella salina با سبوس گندم و برنج و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر شاخص های رشد، تجزیه تقریبی بدن و ترکیب اسیدهای چرب Artemia franciscana. مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (1) :207-212

URL: http://isfj.ir/article-1-1654-fa.html



دوره 26، شماره 1 - ( 1-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742