مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر جایگزینی آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و ترکیب تقریبی بدن بچهماهیان انگشتقد کپور معمولی انجام شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان با سطح یکسان پروتئین، چربی و انرژی تهیه شد. نسبت آرد ماهی در جیره شاهد 28 درصد بود. بچهماهیان با وزن متوسط 36/0 ± 03/3 گرم در 15 مخزن فایبرگلاس توزیع شدند. پس از 10 هفته تغذیه با جیرههای آزمایشی، شاخصهای رشد و کارایی تغذیه مورد ارزیابی قرار گرفتند و 6 عدد ماهی از هر مخزن جهت سنجش ترکیب تقریبی بدن صید گردید. مطابق نتایج، بیشترین وزن نهایی در تیمار 25 درصد به دست آمد (05/0>p)، گرچه تفاوت در تیمارهای 50 و 75 درصد با تیمار شاهد معنیدار نبود (05/0<p)، اما در تیمار 100 درصد کاهش معنیدار شاخصهای رشد و کارایی غذا مشاهده گردید (05/0>p). همچنین از نظر ترکیب لاشه، تفاوت معنیداری بین تیمارها از نظر درصد رطوبت، پروتئین و چربی وجود داشت (05/0>p)، اما درصد خاکستر تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0<p). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که کنجاله آفتابگردان را میتوان بدون تاثیر منفی بر عملکرد رشد، کارایی غذا و ترکیب بدن تا سطح 75 درصد جایگزین آرد ماهی در جیره کپور معمولی در مرحله انگشتقد نمود.
Javid Rahmdel K, Allaf Noveirian H, Falahatkar B, Babakhani Lashkan A. Effect of fish meal replacement with sunflower meal on growth indices and body composition of common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. isfj 2017; 26 (2) :25-35 URL: http://isfj.ir/article-1-1657-fa.html
جاوید رحمدل کامیار، علاف نویریان حمید، فلاحتکار بهرام، باباخانی لشکان آریا. اثر جایگزینی آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان بر شاخصهای رشد و ترکیب بدن بچهماهیان انگشتقد کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (2) :25-35
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است