[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 3 - ( 6-1396 ) ::
جلد 26 شماره 3 صفحات 41-50 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)
مسعود حقیقی ، سید محمد اسماعیل فخار زاده، سلطنت نجار لشگری، بهنام پور مولایی
استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (550 مشاهده)

هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتری عصاره آبی- الکلی سرشاخه­های گیاه مرزنگوش و نانو عصاره آن روی باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، Streptococcus iniae، عامل استرپتوکوکوزیس در ماهیان و مقایسه آن با اثر فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل بود. نتایج نشان داد که غلظت مهار رشد و کشندگی با عصاره مرزنگوش 1000 میکروگرم در میلی­لیتر بود، در حالی که غلظت مهار رشد نانو عصاره مرزنگوش، 250 میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت کشندگی آن 500 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این نتایج نشان می­دهد که اثر مهار رشد و باکتری­کشی عصاره مرزنگوش ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش بود. غلظت مهار رشد و باکتری­کشی فلورفنیکل 5/2 میکروگرم در میلی­لیتر بود. غلظت مهار رشد نانوفلورفنیکل 625/0 میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت باکتری­کشی آن 25/1 میکروگرم در میلیلیتر بود. نتایج نشان دادند که اندازه قطر هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی با عصاره مرزنگوش، 6/0±7/21 میلی­متر، با نانو عصاره مرزنگوش، 7/0±06/26 میلی­متر، با فلورفنیکل، 4/0±63/31 میلی­متر و با نانو فلورفنیکل1/1±80/32 میلی­متر بود. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان می­دهند که عصاره مرزنگوش دارای اثر ضد باکتری است، ولی اثر ضد باکتریایی آن ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش و نیز دو داروی فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل است. در تحقیق حاضر، نانو فلورفنیکل بیشترین اثر را در کنترل عفونت استرپتوکوکوس اینیایی نشان داد و این مواد می­توانند مبنای پایش گونه­های مقاوم به آنتی­بیوتیک­ها قرار گیرند. 
 

واژه‌های کلیدی: عصاره مرزنگوش، فلورفنیکل، استرپتوکوکوس اینیایی، قزل آلای رنگین کمان، نانو
متن کامل [PDF 617 kb]   (203 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۸/۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighi M, Fakharzadeh S, Najar Lashgari S, Pourmolaee B. Assessment of antibacterial activity of Origanum vulgare extract and nanoform Origanum vulgare extract in comparison with florfenicol and nanoform florfenicol against Streptococcus iniae. isfj. 2017; 26 (3) :41-50
URL: http://isfj.ir/article-1-1735-fa.html

حقیقی مسعود، فخار زاده سید محمد اسماعیل، نجار لشگری سلطنت، پور مولایی بهنام. بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (3) :41-50

URL: http://isfj.ir/article-1-1735-fa.html



دوره 26، شماره 3 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3709