[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 6 - ( 12-1396 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 139-150 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر خوراکی لاکتوباسیلوس کازئی و سطوح مختلف ایمونوژن بر عملکرد فاکتورهای ایمنی و خونی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
محبوبه کاهکش، لاله رومیانی
استادیار گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده:   (287 مشاهده)
پژوهش حاضر به منظور ارزیابی اثرات سین بیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1608) به همراه پربیوتیک ایمونوژن بر روی فاکتورهای خونی و ایمنی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام گرفت. بدین منظور تعداد 300 قطعه بچه ماهی کپور معمولی (با وزن متوسط حدود 40 گرم) به ترتیب با جیره های حاوی 5/0 درصد (گروه A1 درصد (گروه B) و 5/1 درصد (گروه C) ایمونوژن به همراه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی با غلظت -1CFUg 5×107 در گرم، CFUg-1 5×107 پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی به تنهایی (گروه D) و تیمار شاهد فاقد سین بیوتیک (گروه E) به مدت 75 روز غذادهی شدند. نتایج نشان داد که در روز 60 میزان گلبول های سفید در تیمارهای A، B و C نسبت به روز صفر و گروه کنترل اختلاف معنی داری ایجاد نمودند (0/05>p). تعداد گلبول های قرمز در گروه A ، B، C و D در روز 30 دارای بیشترین میزان بود و نسبت به روز صفر و گروه کنترل اختلاف معنی داری داشت (0/05>P). میزان لایزوزیم سرم در تیمارهای B و D تا روز سی­ام و در تمامی تیمارها تا روز شصتم با گروه کنترل اختلاف معنی داری داشت (0/05>p). تجویز سین بیوتیک در تیمارهای C و D بر روی میزان انفجار تنفسی در روز 30 و تیمارهای سین بیوتیکی تا روز 60 و در میزان کمپلمان تیمار A در روز 60 اختلاف معنی داری را نسبت به روز صفر و گروه شاهد ایجاد نمود (0/05>p).  لذا می توان نتیجه گرفت که تجویز خوراکی سین بیوتیک باعث بهبود برخی از فاکتورهای ایمنی و خونی می شود و بهترین سطح ایمونوژن در ترکیب سین بیوتیک این مطالعه تیمار یک درصد می باشد.
 
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس کازئی، ایمونوژن، فاکتورهای خونی، فاکتورهای ایمنی، کپور معمولی
متن کامل [PDF 444 kb]   (57 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kahkesh M, Roomiani L. Effect of dietary Lactobacillus casei and different levels of immunogen on the activities of immunological and hematological factors of Cyprinus carpio. isfj. 2018; 26 (6) :139-150
URL: http://isfj.ir/article-1-1743-fa.html

کاهکش محبوبه، رومیانی لاله. تاثیر خوراکی لاکتوباسیلوس کازئی و سطوح مختلف ایمونوژن بر عملکرد فاکتورهای ایمنی و خونی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (6) :139-150

URL: http://isfj.ir/article-1-1743-fa.html



دوره 26، شماره 6 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638