[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 3 - ( 6-1396 ) ::
جلد 26 شماره 3 صفحات 105-118 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات متقابل اسید آمینه میتونین و ال‌کارنتین بر پارامترهای رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خو نی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
عبدالصمد کرامت ، آزاده ابولفضلی
دانشیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (589 مشاهده)

هدف این تحقیق بررسی کارکرد کارنتین درکنار متیونین در بهبود کارآیی متابولیسم چربیها و در نتیجه آن بهبود پارامترهای رشد در ماهی قزل آلا می باشد. برای بررسی اثرات متقابل متیونین و ال­کارنتین : متیونین در سه سطح 5/0 و 1 و 5/1 درصد و ال­کارنتین هم در سه سطح 5/0 و 1 و 5/1 گرم به ازای هر کیلوگرم به غذا های آزمایشی اضافه شد و بر این اساس نه تیمار آزمایشی د ر این تحقیق وجود داشت.  نتایج نشان داد که افزودن اسید آمینه متیونین پارامترهای رشد در این ماهی را مانند وزن نهایی ، ضریب تبدیل و سرعت رشد ویژه را تحت تاثیر قرار داد ( p<0.05)،  ولی افزودن ال­کارنتین تنها موجب تغییر در وزن نهایی شده و سایر پارامترهای رشد در ماهی قزل آلا تحت تاثیر قرار نگرفت ( p>0.05). نتایج همچنین نشان داد که به طور کلی، ماهیان تغذیه شده از غذاهای حاوی ال­کارنتین و متیونین رشد بهتری نسبت به غذای کنترل (سطح صفر الکارنتین و متیونین) نشان دادند. افزودن هردوماده افزودنی متیونین و ال­کارنتین موجب کاهش میزان گلوکز خون در مقایسه با غذای کنترل شد (p<0.05). وجود دو ماده افزودنی متیونین و ال­کارنتین در جیره موجب بالارفتن پروتئین لاشه در مقایسه با غذای کنترل شده است ( p<0.05). بر خلاف میزان پروتئین افزودن هر دو ماده متیونین و ال­کارنتین موجب کاهش میزان چربی لاشه در مقایسه با غذای کنترل شده است. به طورکلی، ترکیب این دو ماده در سطوح پایین تر اثرات بهتری  بر پارامترهای رشد و کاهش میزان چربی فیله دارد.
 

واژه‌های کلیدی: اسید آمینه، رشد، ضریب تبدیل غذایی، چربی، ماده افزودنی
متن کامل [PDF 575 kb]   (256 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۸/۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keramat A, Abolfazli A. The interaction effect between methionine and L-carnitine on growth parameters, carcass composition and blood indices in rainbow trout Oncorhynchus mykiss. isfj. 2017; 26 (3) :105-118
URL: http://isfj.ir/article-1-1748-fa.html

کرامت عبدالصمد، ابولفضلی آزاده. اثرات متقابل اسید آمینه میتونین و ال‌کارنتین بر پارامترهای رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خو نی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (3) :105-118

URL: http://isfj.ir/article-1-1748-fa.html



دوره 26، شماره 3 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708