:: دوره 26، شماره 5 - ( 10-1396 ) ::
جلد 26 شماره 5 صفحات 171-167 برگشت به فهرست نسخه ها
یافته کوتاه:بهبود توان فیزیولوژیک ماهی کپور معمولی در نتیجه استفاده خوراکی از مکمل آویشن شیرازی و ویتامین E
محمد محیسنی* 1، مریم سپیدنامه1 ، دارا باقری2 ، مهدی بنایی1 ، بهزاد نعمت دوست حقی1
1- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان
2- دانشگاه خلیج فارس
چکیده:   (4256 مشاهده)
هدف از این بررسی اثر استفاده توام از آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و ویتامین E در جیره غذایی ماهی کپور معمولی در بهبود اثرات مواجهه با فلز سنگین کادمیم می باشد. 135 قطعه ماهی کپور معمولی (3 ± 34 گرم) به سه گروه تقسیم­ شدند: بچه ماهیان گروه اول (کنترل) و دوم (بدون افزودنی) با استفاده از جیره غذایی استاندارد کپور وگروه سوم با جیره غذایی مکمل حاوی 1درصد پودر آویشن شیرازی و مقدار اضافی 100 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E به مدت 45 روز تغذیه شدند. سپس بچه­ماهیان در معرض غلظت زیرکشنده فلز سنگین کادمیم (5/1 میلی گرم در لیتر) قرار گرفته و شاخصهای آنزیمی و بیوشیمیایی پلاسما در تمامی گروه­ها در روزهای 0، 7 و 15 اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که میزان فعالیت آنزیمهای AST، ALT، LDH و ALP در گروه بدون افزودنی پس از مواجهه با کادمیم به شکل معنی داری افزایش یافت. همچنین بیشترین سطح تری گلیسرید، کلسترول، گلوکز و کراتینین پلاسما نیز در گروه بدون افزودنی دیده شد (P<0.05). اما از سوی دیگر پارامترهای یاد شده در گروه مکمل قبل و پس از مواجهه با کادمیم تغییری نسبت به گروه کنترل نشان نداد (P>0.05). مطابق با نتایج این بررسی استفاده از مکمل آویشن شیرازی و ویتامین E در جیره غذایی ماهی کپور معمولی به شکل موثری موجب بهبود پاسخهای استرسی در این ماهی گردید.
واژه‌های کلیدی: آویشن، خاصیت آنتی اکسیدانی، کادمیم، کپور معمولی
متن کامل [PDF 575 kb]   (1233 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آلودگي محيطهاي آبي
دریافت: 1395/11/29 | پذیرش: 1396/12/7 | انتشار: 1396/12/7


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 5 - ( 10-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها