[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 6 - ( 12-1396 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 57-68 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ثبات و کنترل نرخ اکسایش روغن ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در نانوکپسول های حاوی اسانس میخک (Syzygium aromaticum)
سیدعلی جعفرپور ، الهه شریفی، محمد هاشم حسینی
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (1223 مشاهده)

هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر سه متغیر مستقل درصد بیوپلیمر کل (6، 8 و 10%)، درصد روغن (2 و 3%) و غلظت اسانس میخک بر حسب ppm (0، 2000 و 3000) بر متغیرهای اکسایشی وابسته از قبیل مقادیر پراکساید و تیوباربیتوریک اسید طی یک دوره نگهداری سه ماهه و در دو دمای 4 و 25 درجه سلسیوس بود. مقایسه نتایج حاصل از بررسی نرخ اکسایش بعد از سه ماه نشان داد که مقادیر پراکساید (PV) و تیوباربیتوریک اسید (TBA) در روغن ریز پوشانی شده نسبت به روغن شاهد بسیار کمتر بود (05/0>P). همچنین، این دو شاخص در روغن ریز پوشانی شده نگهداری شده در دمای 4 درجه سلسیوس نسبت به دمای 25 درجه سلسیوس کمتر بود (05/0>P). مقادیر TBA در کپسول‌های حاوی اسانس میخک و روغن ماهی با افزایش غلظت اسانس میخک، کاهش یافت (05/0>P) و با افزایش درصد روغن میزان پایداری روغن کاهش یافت (05/0>P). در کل می‌توان نتیجه‌گیری نمود که در شرایط نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس، نانو کپسول تهیه‌ شده با درصد بیوپلیمر 10% و روغن 2% حاوی ppm  2000 اسانس میخک قادر به حفظ ثبات روغن و کاهش نرخ اکسایش آن به مدت 3 ماه می‌باشد، در حالی‌ که اگر دمای نگهداری به 25 درجه سلسیوس افزایش یابد نانو کپسول تهیه ‌شده با درصد بیوپلیمر 8%، روغن 3% و اسانس ppm 3000 مؤثر خواهد بود.
 

واژه‌های کلیدی: نانوکپسوله کردن، روغن ماهی، اسانس میخک، اکسیداسیون
متن کامل [PDF 1033 kb]   (296 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۶/۱/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarpour A, Sharifi E, Hosseini M. Evaluating the stability and controlling the oxidation rate of Rainbow trout fish oil (Oncorhynchus mykiss) in nanocapsules containing clove essential oil (Syzygium aromaticum). isfj. 2018; 26 (6) :57-68
URL: http://isfj.ir/article-1-1783-fa.html

جعفرپور سیدعلی، شریفی الهه، حسینی محمد هاشم. بررسی ثبات و کنترل نرخ اکسایش روغن ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در نانوکپسول های حاوی اسانس میخک (Syzygium aromaticum) . مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (6) :57-68

URL: http://isfj.ir/article-1-1783-fa.html



دوره 26، شماره 6 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781