:: دوره 26، شماره 5 - ( 10-1396 ) ::
جلد 26 شماره 5 صفحات 13-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص آنتی‌اکسیدان ترکیبات فنلی در گیاه دریایی قهوه ای (Sargassum ilicifolium) سواحل ایرانی دریای عمان
محمود حافظیه
دانشیار تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (1060 مشاهده)

بهره­گیری­های صنعتی از گیاهان دریایی در دهه­های گذشته رشد نمایی را نشان می­دهد. کاربردهای غذایی به خصوص در ترکیبات غذای انسانی و کاربردهای درمانی از مهمترین این بهرمندی­ها محسوب می­گردند. در این مقاله پتانسیل­های بیوتکنولوژیک و تجاری گونه غالب سواحل استان سیستان و بلوچستان- سارگاسوم ایلیسی فولیوم، به خصوص در موضوع  بهداشت و سلامت انسانی شامل ترکیبات تقریبی، محتوای فنولیک، فعالیت آنتی­اکسیدانی کل، محدوده اسید آلژینیک مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفته است. بطور کلی این گیاه دریایی دارای کربوهیدراتی بسیار غنی (21/40-38/33 درصد وزن  خشک) ولی محتوای چربی (04/0-17/0 درصد وزن خشک) بسیار کمی دارد. محتوای فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانتی کل آن به ترتیب  05/3±66/28 میلی­گرم بر گرم و 86/9±66/36 میلی­گرم بر گرم  بدست آمد. محدوده اسید آلژینیک آن بین 15-6/12 درصد می­باشد. لذا می تواند به  عنوان یک محرک ایمنی در غذا مورد استفاده قرار گیرد.
 

واژه‌های کلیدی: ترکیبات زیست فعال، کل فنل، کل آنتی اکسیدانت، محدوده آلژینیک اسید، Sargassum ilicifolium، دریای عمان
متن کامل [PDF 716 kb]   (554 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۶/۲/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۷



XML   English Abstract   Print



دوره 26، شماره 5 - ( 10-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها