:: دوره 27، شماره 2 - ( 4-1397 ) ::
جلد 27 شماره 2 صفحات 13-22 برگشت به فهرست نسخه ها
پروفایل اسیدهای چرب دربرخی ماهیان پرمصرف سواحل جنوبی کشور
رضوان موسوی ندوشن ، فرشته عباسی
چکیده:   (158 مشاهده)
در سالهای اخیر تغییر در رژیم غذایی منجر به مصرف مقادیر بالای اسیدهای چرب اشباع، بلند زنجیره غیراشباع امگا 6 و کاهش قابل توجه دریافت اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع امگا 3 شده است. یکی از بهترین روشهای جذب و دریافت بیشتر PUFAs ω-3، از جمله اسیدهای چرب EPA و DHA و تعدیل تناسب دریافت n6/n3، مصرف بیشتر ماهی است. لذا در این تحقیق هدف بررسی ترکیب اسیدهای چرب در هفت گونه از ماهیان دریایی و پرمصرف خلیج فارس، با ارزشهای اقتصادی متفاوت قرار داده شد. ماهیان بصورت تازه از بازار بندرعباس تهیه و ترکیب اسیدهای چرب از طریق کروماتوگرافی گازی مشخص گردید. نتایج این تخقیق نشان دادماهی کفشک Pomadasys  kakkam و سنگسر (Pseudorhombus elevates) دارای بالاترین مقادیر اسیدهای چرب n3(41/42% و 35% ) و کمترین مقادیر اسیدهای چرب اشباع به میزان (13/30 و 3/32%) وماهی حلوا سفید (Pampus argennteus) به عنوان یکی از گرانترین ماهیان دریایی جنوب کشور دارایکمترین مقدار اسیدهای چرب مطلوب n3به میزان 72/6% و بالاترین مقدار اسیدهای چرب اشباع به میزان 42% بوده است.

واژه‌های کلیدی: اسید چرب، بلند زنجیره، امگا 6، امگا 3، ماهیان پر مصرف دریایی
متن کامل [PDF 862 kb]   (38 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۲۰



XML   English Abstract   Print



دوره 27، شماره 2 - ( 4-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها