:: دوره 27، شماره 3 - ( 5-1397 ) ::
جلد 27 شماره 3 صفحات 159-163 برگشت به فهرست نسخه ها
یافته علمی: اثرات میزان غذادهی بر رشد و کارایی تغذیه بچه ماهی صبیتیSparidentex hasta در مرحله نرسری
مجتبی ذبایح نجف آبادی، منصور طرفی موزان زاده، اسمعیل پقه، جاسم غفله مرمضی، جواد جسینی، شاهپور مهرجویان، رحیم اصولی، حمید سقاوی، جواد منعم، رضا نهاوندی
ایستگاه تحقیقات ماهیان دریایی بندر امام خمینی
چکیده:   (1394 مشاهده)
یک تحقیق 30 روزه به منظور بررسی اثرات درصد غذادهی (جیره خشک) مختلف (روزانه به میزان 2، 4، 6، 8 و 10 درصد وزن بدن) و غذای تر (روزانه به میزان 20 درصد وزن بدن) بر عملکرد رشد و مصرف جیره غذایی ماهی صبیتی Sparidentex hasta انگشت قد در مرحله نرسری انجام شد. عملکرد رشد شامل وزن نهایی و نرخ رشد ویژه (SGR) با افزایش درصد غذادهی به طور معنی­داری افزایش یافت (P < 0.05). ارتباط بین نرخ رشد ویژه (% در روز) و سطح غذادهی (% در روز) به صورت منحنی مجانبی و به صورت SGR = 0.2809X + 1.4191 توصیف شد. کارایی جیره غذایی (FER) با افزایش درصد غذادهی به طور معنی داری کاهش یافت (P < 0.05) و ارتباط بین کارایی جیره غذایی و سطح تغذیه (درصد در روز) به صورت FER = - 0.0586X + 1.3184 توصیف شد. شاخص احشایی با افزایش سطح غذادهی به طور معنی­داری افزایش یافت (P < 0.05). بر اساس نتایج بالا می­توان بیان کرد که غذادهی در سطح 8 درصد وزن بدن در روز برای عملکرد رشد و کارایی تغذیه ای ماهی صبیتی جوان در مرحله نرسری مناسب است.
واژه‌های کلیدی: سطح تغذیه، مرحله نرسری، شاخص های رشد، Sparidentex hasta
متن کامل [PDF 396 kb]   (175 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱



XML   English Abstract   Print



دوره 27، شماره 3 - ( 5-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها