:: دوره 27، شماره 3 - ( 5-1397 ) ::
جلد 27 شماره 3 صفحات 159-163 برگشت به فهرست نسخه ها
یافته علمی: اثرات میزان غذادهی بر رشد و کارایی تغذیه بچه ماهی صبیتیSparidentex hasta در مرحله نرسری
مجتبی ذبایح نجف آبادی، منصور طرفی موزان زاده ، اسمعیل پقه، جاسم غفله مرمضی، جواد جسینی، شاهپور مهرجویان، رحیم اصولی، حمید سقاوی، جواد منعم، رضا نهاوندی
چکیده:   (874 مشاهده)
یک تحقیق 30 روزه به منظور بررسی اثرات درصد غذادهی (جیره خشک) مختلف (روزانه به میزان 2، 4، 6، 8 و 10 درصد وزن بدن) و غذای تر (روزانه به میزان 20 درصد وزن بدن) بر عملکرد رشد و مصرف جیره غذایی ماهی صبیتی Sparidentex hasta انگشت قد در مرحله نرسری انجام شد. عملکرد رشد شامل وزن نهایی و نرخ رشد ویژه (SGR) با افزایش درصد غذادهی به طور معنی­داری افزایش یافت (P < 0.05). ارتباط بین نرخ رشد ویژه (% در روز) و سطح غذادهی (% در روز) به صورت منحنی مجانبی و به صورت SGR = 0.2809X + 1.4191 توصیف شد. کارایی جیره غذایی (FER) با افزایش درصد غذادهی به طور معنی داری کاهش یافت (P < 0.05) و ارتباط بین کارایی جیره غذایی و سطح تغذیه (درصد در روز) به صورت FER = - 0.0586X + 1.3184 توصیف شد. شاخص احشایی با افزایش سطح غذادهی به طور معنی­داری افزایش یافت (P < 0.05). بر اساس نتایج بالا می­توان بیان کرد که غذادهی در سطح 8 درصد وزن بدن در روز برای عملکرد رشد و کارایی تغذیه ای ماهی صبیتی جوان در مرحله نرسری مناسب است.
واژه‌های کلیدی: سطح تغذیه، مرحله نرسری، شاخص های رشد، Sparidentex hasta
متن کامل [PDF 396 kb]   (101 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱



XML   English Abstract   Print



دوره 27، شماره 3 - ( 5-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها