تاثیر آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) غنی شده با روغن ماهی و روغن سویا همراه با ویتامین E بر ساختار زوائد پیلوریک در لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)
|
فاطمه خدابنده1 ، کوروش سروی مغانلو* 1، صابر خدابنده2 |
1- دانشگاه ارومیه 2- دانشگاه تربیت مدرس |
|
چکیده: (4837 مشاهده) |
در این پژوهش تاثیر غنی سازی آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) با روغن ماهی و سویا همراه با ویتامینE بر ساختار زوائد پیلوریک در لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) بررسی شد. بدین منظور 1500 قطعه لارو با میانگین وزنی 2±51 میلیگرم به طور تصادفی در 15 مخزن توزیع گردیدند. سپس لاروها در قالب 5 تیمار آزمایشی با آرتمیای غنی نشده (گروه شاهد)، آرتمیای غنی شده با روغن سویا و 15 درصد ویتامین E، آرتمیای غنی شده با روغن سویا و 30 درصد ویتامین E، آرتمیای غنی شده با روغن ماهی و 15 درصد ویتامین E ییو آرتمیای غنی شده با روغن ماهی و 30 درصد ویتامین E به مدت 17 روز تغذیه شدند. در انتهای آزمایش از هر تیمار 15 قطعه لارو جهت بررسیهای بافت شناسی در محلول بوئن تثبیت شدند. نتایج تجزیه و تحلیل آماری بافتشناسی کل دوره نشان داد، روغن ماهی و روغن سویا به عنوان عامل اصلی و موثر بر شاخص مساحت لایه پوششی زوائد پیلوریک بوده و غنیسازی آرتمیا با روغن ماهی و سویا موجب افزایش معنیدار (05⁄0P<) این شاخص نسبت به گروه شاهد گردید و تاثیر روغن ماهی بر مساحت لایه پوششی حدود دو برابر روغن سویا بود. ویتامین Eعامل اصلی و موثر بر شاخص تعداد انتروسیتهای زوائد پیلوریک بود، به طوری که افزایش ویتامین E موجب کاهش معنیدار (05⁄0P<) تعداد انتروسیتها نسبت به گروه شاهد شد و در بالاترین مقادیر ویتامینE کمترین تعداد انتروسیتها مشاهده شد. در مجموع میتوان نتیجهگیری کرد که غنیسازی آرتمیا با روغن ماهی با توجه به مقادیر ویتامین Eمورد استفاده میتواند بر انتروسیتهای زوائد پیلوریک تاثیر مثبت داشته و باعث بهبود تنظیم یونی در لارو تاسماهی ایرانی شود.
|
|
واژههای کلیدی: آرتمیا، روغن، ویتامین E، زوائد پیلوریک، تاسماهی ایرانی |
|
متن کامل [PDF 1303 kb]
(1440 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تكثير و پرورش دریافت: 1396/5/25 | پذیرش: 1397/2/19 | انتشار: 1397/2/19
|
|
|
|