:: دوره 27، شماره 4 - ( 7-1397 ) ::
جلد 27 شماره 4 صفحات 168-165 برگشت به فهرست نسخه ها
یافته علمی: درصد غذادهی مناسب در دوره نرسری ماهی شانک زردباله Acanthopagrus latus
منصور موزان زاده طرفی1 ، اسمعیل پقه* 1، مجتبی ذبایح نجف آبادی1 ، جاسم غفله مرمضی2 ، سید جواد حسینی1 ، شاپور مهرجویان1 ، عبدالرحیم اصولی1 ، حمید سقاوی1 ، جواد منعم1
1- ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی
2- پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
چکیده:   (3812 مشاهده)
یک تحقیق 30 روزه به منظور بررسی اثرات درصد غذادهی مختلف (2، 4، 6، 8، 10% وزن تر/روز) و غذای تر (20% وزن تر/روز) بر عملکرد رشد و مصرف جیره غذایی ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus) انگشت قد (با وزن اولیه 8/0 گرم) در مرحله نرسری انجام شد. ماهیان تغذیه شده با غذای تر کمترین بازماندگی و کارایی تغذیه را نسبت به سایر تیمار­ها داشتند. عملکرد رشد شامل وزن نهایی و نرخ رشد ویژه (SGR) با افزایش سطح غذادهی به طور معنی­داری افزایش یافت (05/0p<). ارتباط بین نرخ رشد ویژه (% در روز) و سطح غذادهی (% در روز) به صورت منحنی مجانبی و به صورت 7319/0+x3196/0=SGR توصیف شد. اختلاف معنی­داری در شاخص­های کبدی، احشایی و چاقی در بین تیمار­ها دیده نشد. بر اساس نتایج بالا می­توان نتیجه­گیری کرد که غذادهی در سطح 8% وزن بدن در روز برای عملکرد رشد و کارایی تغذیه­ای ماهی شانک در مرحله نرسری مناسب است.
واژه‌های کلیدی: نرخ غذادهی، مرحله نرسری، غذای تر، غذای خشک، Acanthopagrus latus
متن کامل [PDF 317 kb]   (937 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/5/27 | انتشار: 1397/7/23



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 4 - ( 7-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها