[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 26، شماره 6 - ( 12-1396 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 112-103 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد باکتریایی کیتوزان حاوی اکسید نقره و بنتونیت اصلاح شده با سورفکتانت کاتیونی در مقابل یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) جدا شده از ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
ظهیر شکوه سلجوقی* 1، امیدوار فرهادیان1 ، نوید رمضانیان2 ، معصومه مهربان3
1- دانشگاه صنعتی اصفهان- گروه شیلات
2- دانشگاه فردوسی مشهد
3- جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
چکیده:   (5332 مشاهده)
در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی بنتونیت اصلاح شده با سورفکتانت کاتیونی و کیتوزان حاوی اکسید نقره بر باکتری یماریزای یرسینیا راکری در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفتند. جهت ساخت ترکیبات ضد میکروبی از رس بنتونیت اصلاح شده با سورفکتانت کاتیونی تترادسیل تری متیل آمونیوم بروماید (Tetradecyltrimethylammonium bromide) و کیتوزان اصلاح شده اکسید نقره استفاده گردید. مطالعات طیف سنجی پراش اشعه ایکس (XRD) و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) در زمینه تعیین ساختار مشخص نمود که تغییراتی در طی اصلاح در ساختار سطحی و لایه ای بنتونیت و همچنین کمپوزیت کیتوزان حاوی اکسید نقره در شبکه پلیمری کیتوزان حاصل گردید. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی دو نوع ترکیب ضد میکروبی بر باکتری گرم منفی یرسینیا راکری در شرایط آزمایشگاهی با دو روش انتشار دیسک (دیسک دیفیوژن) و رقیق سازی در لوله (مایکرو دایلوشن) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. برای تعیین قدرت ضد میکروبی (MIC و MBC) از روش مایکرو دایلوشن و شمارش کلونی در محیط کشت آگار استفاده گردید. نتایج روش دیسکی نشان داد که این ترکیبات دارای خاصیت ضد باکتریایی بودند. قطر هاله عدم رشد کیتوزان حاوی اکسید نقره و بنتونیت اصلاح شده به ترتیب 53/0±63/5 و 16/0±2/1 میلی متر بود. غلظت باکتری کشی (MBC) کیتوزان حاوی اکسید نقره در مقابل باکتری Yersinia ruckeri، 57/28 میلی گرم بر لیتر در مدت زمان 10 دقیقه و برای ترکیب معدنی رس اصلاح شده، 85/42 میلی گرم بر لیتر در مدت زمان 10 دقیقه مشاهده گردید. غلظت بازدارندگی (MIC) کیتوزان حاوی اکسید نقره و رس اصلاح شده، 28/14 میلی گرم بر لیتر در 10 دقیقه بود. نتایج این تحقیق نشان داد که ترکیبات اصلاح شده بنتونیتی و کیتوزان حاوی اکسید نقره دارای اثرات ضد میکروبی قوی بوده و قابلیت حذف عوامل بیماری زا را در شرایط آزمایشگاهی داشته و در مقایسه با یکدیگر اثر باکتری کشی کیتوزان حاوی اکسید نقره قوی تر از اثر باکتری کشی رس بنتونیت اصلاح شده بود.
 
واژه‌های کلیدی: بنتونیت، سورفکتانت کاتیونی، کیتوزان، یرسینیا راکری، خاصیت ضد میکروبی
متن کامل [PDF 836 kb]   (1692 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: 1396/6/12 | پذیرش: 1396/12/20 | انتشار: 1396/12/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokouh Saljoghi Z, Farhadian O, Ramezanian N, Mehraban Sangatash M. Study on antibacterial effect of chitosan containing silver oxide and modified bentonite with cationic surfactant against Yersinia ruckeri isolated from rainbow trout (Onchorhynchus mykiss). isfj 2018; 26 (6) :103-112
URL: http://isfj.ir/article-1-1856-fa.html

شکوه سلجوقی ظهیر، فرهادیان امیدوار، رمضانیان نوید، مهربان معصومه. بررسی اثر ضد باکتریایی کیتوزان حاوی اکسید نقره و بنتونیت اصلاح شده با سورفکتانت کاتیونی در مقابل یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) جدا شده از ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (6) :103-112

URL: http://isfj.ir/article-1-1856-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 6 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645