تاثیر باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر بازماندگی، پارامترهای بیوشیمیایی و ایمنی آرتمیا ارومیانا
|
زهرا کرایی1 ، علی آبرومند* 2، سعید ضیایی نژاد1 |
1- یاء بهبهان ، بهبهان 2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان ، بهبهان |
|
چکیده: (5053 مشاهده) |
با توجه به اینکه بهبود ایمنی میزبان یکی از اساسی ترین کاربردهای استفاده از پروبیوتیکها است، در این تحقیق اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر پارامترهای بیوشیمیایی، ایمنی شناختی عصاره بدن و بقاء آرتمیا مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور سیست آرتمیای ارومیه (Artemia urmiana) طبق روشهای استاندارد، پوسته زدایی و تخم گشایی شد. این آزمایش در سه تیمار و با سه بار تکرار صورت گرفت که تیمارها شامل سطوح صفر (C)، ([1])CFUml-1 103 (P3) و CFUml-1 106 (P6) از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بودند. طول دوره آزمایش 10 روز در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده حاکی از بهبود درصد هچ، درصد بازماندگی، شاخصهای بیوشیمیایی و نیز پارامترهای ایمنی شناختی عصاره بدن آرتمیا بود، به گونهای که بالاترین درصد بازماندگی در تیمارهای حاوی پروبیوتیک با مقادیر 31/3±00/90 در تیمار P3 و 70/1±50/93 در تیمار P6 مشاهده شد که با گروه شاهد اختلاف معنیداری داشتند (P˂0/05). پارامترهای بیوشیمیایی همچون سطح پروتئین کل، آلبومین و لیزوزیم افزایش و سطح کورتیزول عصاره بدن آرتمیا کاهش یافت. علاوه بر این سطح پارامترهای ایمنی شناختی عصاره بدن آرتمیا نظیر ایمنوگلوبین و فعالیت فنول اکسیداز به ترتیب با مقادیر 50/3±60/95 و 16/16±76/167 درصد در تیمار P6 بیشترین مقادیر را به خود اختصاص داده اند. شاخصهای دیگر همچون آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز نیز در مقادیر حاوی پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد کمتر شد که حاکی از تاثیر مثبت این پروبیوتیک بر شاخصهای مذکور میباشد.
[1]Colony Forming Unit/ml
|
|
واژههای کلیدی: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، آرتمیا، شاخصهای بیوشیمیایی، ایمنی شناختی |
|
متن کامل [PDF 565 kb]
(1549 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تكثير و پرورش دریافت: 1396/7/9 | پذیرش: 1396/12/15 | انتشار: 1396/12/15
|
|
|
|