:: دوره 26، شماره 6 - ( 12-1396 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 55-47 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر بازماندگی، پارامترهای بیوشیمیایی و ایمنی آرتمیا ارومیانا
زهرا کرایی1 ، علی آبرومند* 2، سعید ضیایی نژاد1
1- یاء بهبهان ، بهبهان
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان ، بهبهان
چکیده:   (5053 مشاهده)
با توجه به اینکه بهبود ایمنی میزبان یکی از اساسی ترین کاربردهای استفاده از پروبیوتیک‌ها است، در این تحقیق اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر پارامترهای بیوشیمیایی، ایمنی شناختی عصاره بدن و بقاء آرتمیا مورد بررسی قرار  گرفت. بدین منظور سیست آرتمیای ارومیه (Artemia urmiana) طبق روش­های استاندارد، پوسته زدایی و تخم گشایی شد. این آزمایش در سه تیمار و با سه بار تکرار صورت گرفت که تیمارها شامل سطوح صفر (C)، ([1])CFUml-1 103 (P3) و CFUml-1 106 (P6) از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بودند. طول دوره آزمایش 10 روز در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده حاکی از بهبود درصد هچ، درصد بازماندگی، شاخص­های بیوشیمیایی و نیز پارامترهای ایمنی شناختی عصاره بدن آرتمیا بود، به گونه­ای که بالاترین درصد بازماندگی در تیمارهای حاوی پروبیوتیک با مقادیر 31/3±00/90 در تیمار P3 و 70/1±50/93 در تیمار P6 مشاهده شد که با گروه شاهد اختلاف معنی­داری داشتند (P˂0/05). پارامترهای بیوشیمیایی همچون سطح پروتئین کل، آلبومین و لیزوزیم افزایش و سطح کورتیزول عصاره بدن آرتمیا کاهش یافت. علاوه بر این سطح پارامترهای ایمنی شناختی عصاره بدن آرتمیا نظیر ایمنوگلوبین و فعالیت فنول اکسیداز به ترتیب با مقادیر 50/3±60/95 و 16/16±76/167 درصد در تیمار P6 بیشترین مقادیر را به خود اختصاص داده اند. شاخص­های دیگر همچون آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز نیز در مقادیر حاوی پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد کمتر شد که حاکی از تاثیر مثبت این پروبیوتیک بر شاخص­های مذکور می­باشد.
 
[1]Colony Forming Unit/ml
Colony Forming Unit/ml
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، آرتمیا، شاخص‌های بیوشیمیایی، ایمنی شناختی
متن کامل [PDF 565 kb]   (1549 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1396/7/9 | پذیرش: 1396/12/15 | انتشار: 1396/12/15


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 6 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها