:: دوره 12، شماره 2 - ( 4-1382 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 62-47 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی هور شادگان
سارا سبزعلی زاده* ، سیروس امیری نیا
چکیده:   (4311 مشاهده)
نمونه گیری از تیر ماه 1378 لغایت خرداد ماه 1379 در پنج ایستگاه و بصورت ماهانه از هورشادگان انجام گرفت. pH، دمای آب و هدایت الکتریکی (EC) در محل اندازه گیری شدند. بیشترین مقادیر درجه حرارت در تیر ماه و مرداد ماه و اکسیژن در آبان ماه و بهمن ماه مشاهده شده است. مقادیر pH در دامنه 2/7 تا 36/9 قرار داشته و در اکثر موارد در دامنه قابل قبول برای آبزیان می باشد. نتایج مربوط به سختی و شوری نشان می دهد که آب هورشادگان جزء آبهای بسیار سخت و نیز لب شور می باشد. میزان اکسیژن محلول در اکثر موارد بالای ppm5 بوده که برای رشد و تولید مثل ماهی در حد مطلوب می باشد. تغییرات Biological Oxygen Demand (BOD5) در دامنه 3 تا 10 میلیگرم در لیتر بوده که در آبهای متوسط تا کثیف دسته بندی می شود. مقادیر Chemical Oxygen Demand (COD) هور در پاییز افزایش نشان می دهد. همچنین آب هور از نظر میزان نیتروژن نیتراتی (N/NO3) و نبیتروژن نیتریتی (N/NO2) در حد آبهای غیرآلوده می باشد. براساس نتایج آنالیز واریانس عمدتاً ایستگاههای منصوره و عطیش دارای کیفیت آبی مشابه یکدیگر می باشند. همچنین مطالعات انجام شده در سالهای مختلف نشان می دهد که کیفیت آب هورشادگان افت داشته است که این مسئله احتمالاً بدلیل کاهش بارندگی و نیز افزایش بار آلودگی در هورشادگان می باشد.
واژه‌های کلیدی: خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، آب سخت، آب لب شور، هر شادگان، خوزستان، ایران
متن کامل [PDF 331 kb]   (692 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اكولوژي محيطهاي آبي
دریافت: 1396/9/29 | پذیرش: 1396/9/29 | انتشار: 1396/9/29


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 2 - ( 4-1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها