:: دوره 12، شماره 4 - ( 10-1382 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 110-97 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فلور قارچی میگوی ببری سبز پرورشی (penaeus semisulcatus) استان بوشهر
بابک قائدنیا* ، فریده زینی ، محمدرضا مهرابی ، سیدجمال هاشمی، شهرام دادگر ، مریم میربخش
چکیده:   (4178 مشاهده)
قارچها دسته ای از عوامل بیماریزا بوده که دارای پراکندگی وسیعی می باشند و می توان گفت مکانی پیدا نمی شود که در آنجا اسپورهای قارچی یافت نگردد. قارچ ها به عنوان یکی از عوامل مهم بیماریزا در میگو مطرح می باشند و بیماریهایی مانند بیماری آبشش سیاه (Black Gill) در میگوهای جوان و بالغ و مایکوز لاروی ایجاد می نمایند. در این مطالعه 578 عدد میگوی ببری سبز پرورشی (Penaeus semisulcatus) استان بوشهر (سایت حله) مورد بررسی قرار گرفت. مجموعا 719 مورد کلنی قارچی از سطح خارجی، آبشش، همولنف، هپاتوپانکراس و آب استخرهای پرورش میگو جداسازی و شناسایی شد. از این تعداد 526 کلنی کپکی (15/73 درصد)، 179 کلنی مخمری (89/24 درصد)، 12 مورد میسیلیوم استریل (1.66 درصد) و 2 مورد کلنی ناشناخته (27/0 درصد) شناسایی شد. از بین قارچهای جدا شده گونه های آسپرژیلوس (45/9در صد)، گونه های فوزاریوم (78/7 درصد)، گونه های کلادوسپوریوم (35/6در صد)، آسپرژیلوس نایجر (11/6درصد)، رودوترولا روبرا (98/5 درصد)، آسپرژیلوس فلاووس (98/5 درصد) گونه های پنیسیلیوم (84/5 درصد)، آلتر ناریا آلترناتا (28/5 درصد)، کاندیدا آلبیکنس (28/5 درصد) و سایر گونه های کاندیدا (14/5 درصد) به ترتیب بیشترین فراوانی را داشتند و 60/37 درصد سایر گونه های قارچی بودند. هیچ کدام از کلادوسپوریم های جدا شده توانای هیدرولیز ژلاتین 12 درصد را نداشته، لذا بیماریزا نبودند. از بین آسپرژیلوسهای جدا شده 2 مورد (65/4 درصد) توانایی تولید آفلاتوکسین را دارا بودند
واژه‌های کلیدی: فلور قارچی، میگوی ببری سبز، Penaeus semisulcatus، بوشهر، ایران
متن کامل [PDF 666 kb]   (713 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: 1396/10/2 | پذیرش: 1396/10/2 | انتشار: 1396/10/2


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 4 - ( 10-1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها