:: دوره 27، شماره 3 - ( 5-1397 ) ::
جلد 27 شماره 3 صفحات 83-75 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر آنزیم فیتاز و سبوس گندم موجود در جیره غذایی بر برخی شاخص‌های رشد و عملکرد جذب فسفر در بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio)
نگار محمدی1 ، سید پژمان حسینی شکرابی* 1، مهدی شمسایی مهرجان1
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
چکیده:   (3808 مشاهده)
در این تحقیق تأثیر جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف آنزیم فیتاز و سبوس گندم بر برخی شاخص رشد و عملکرد جذب فسفر در بچه ماهیان کپور معمولی در مدت 60 روز بررسی شد. تعداد 180 عدد بچه ماهی کپور معمولی (وزن 1±20 گرم) در 6 گروه آزمایشی شامل گروه شاهد بدون هرگونه افزودنی (جیره پایه)، تیمار 1 (جیره پایه+ IU/Kg2000 آنزیم فیتاز)، تیمار 2 (جیره پایه+ IU/Kg4000 آنزیم فیتاز)، تیمار 3 (جیره پایه+ g/kg 20 سبوس گندم)، تیمار 4 (جیره پایه+ g/kg 40 سبوس گندم) و تیمار 5 (جیره پایه+ IU/Kg2000 آنزیم فیتاز+ 20 گرم بر کیلوگرم سبوس گندم) بصورت تصادفی تقسیم شدند. بیشترین درصد افزایش وزن بدن (76/4±02/150 گرم)، بیشترین ضریب رشد ویژه (19/0±65/0 درصد) و بیشترین ضریب چاقی (26/0±20/3 درصد) در تیمار 5 مشاهده شد (05/0p<).  درحالی‌که پایین­ترین ضریب تبدیل غذایی (70/0±53/2) در تیمار 5 مشاهده شد (05/0p<).  همچنین، بیشترین مقدار فسفر استخوان در تیمار 5 (ppm 003/0±54/2) ثبت شد (05/0p<).  نتایج نشان داد که استفاده از 2000 واحد بین المللی بر کیلوگرم آنزیم فیتاز و 20 گرم بر کیلوگرم سبوس گندم در جیره غذایی باعث بهبود عملکرد شاخص‌های رشد و جذب فسفر در استخوان بچه ماهیان کپور معمولی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: آنزیم فیتاز، سبوس گندم، کپور معمولی، رشد، فسفر
متن کامل [PDF 615 kb]   (1809 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1397/1/31 | پذیرش: 1397/6/18 | انتشار: 1397/5/24



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 3 - ( 5-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها