1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان 2- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران
چکیده: (4063 مشاهده)
موفقیتدرمرحلهابتداییپرورشلاروها موجبرشد سریعتر،سلامتبهتروافزایش درصدبقاء بچهماهیان در مراحلبعدیپرورشوبعدازرهاسازیمیگردد (بابایی و همکاران، 1390؛ چوبیان و همکاران، 1392). از اینرو، بدست آوردن جیره غذایی مناسب جهت عبور از مرحله تغذیه از کیسه زرده تا تغذیه فعال، افزایش درصد بقاء و بازماندگی ماهیان در مرحله لاروی، قابلیت دسترس بودن آسان و قابل هضم بودن برای بدست آوردن موفقیت در پرورش لارو آبزیان بسیار حائز اهمیت است (چوبیان و همکاران، 1392). میزان اسیدهای چرب ضروریاسید ایکوزا پنتانوئیک (EPA) واسید دکوزا هگزانوئیک (DHA) در دافنیها کم میباشد. لذا، استفاده از تکنیکهایی که بتواند سبب افزایش میزان اسیدهای مذکور در آنها گردد، بسیار مهم و ضروری است. یکی از مسائلی که استفاده از دافنیها را حائز اهمیت میسازد، امکان غنیسازی راحت با موادی نظیر اسیدهای چرب ضروری، اسیدهای آمینه ضروری و ویتامینها است (Girri et al., 2002).هدف از انجام این پژوهش، بررسی تغییرات میزان بقاء و رشد لارو ماهیان آکواریومی دم شمشیری و گوپی تغذیه شده با دافنی پولکس (Daphnia pulex) غنی شده با جلبک اسیلاتوریا آفریکانوم و روغنهای کانولا و ماهی طی دوره مطالعه بوده است.