1- گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران
چکیده: (2688 مشاهده)
در مطالعه حاضر، تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پروتئین تک یاخته باکتریایی بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای پروتئازی (پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی) بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) (وزن متوسط: 55/0± 51/2 گرم) برای مدت 6 هفته بررسی شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر(A)، 25 (B)، 50 (C)، 75 (D) و 100 % (E) آرد ماهی همسان از نظر پروتئین و انرژی با پروتئین تک سلولی تهیه گردید. بررسی شاخصهای افزایش وزن بدن، نرخ رشد نسبی، نسبت کارایی پروتئین، نسبت کارایی چربی و نسبت کارایی غذا نشان داد این شاخصها در جیره آزمایشی C به طور معنیداری بالاتر از سایر تیمارها بودند (05/0p<). ضریب تبدیل غذایی در جیره آزمایشی C و E بترتیب کمترین و بیشترین مقدار را نشان داد و اختلاف معنیداری با سایر تیمارها مشاهده گردید (05/0p<). میزان نرخ بقاء در جیرههای آزمایشی 100 % بود. بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای تریپسین و پروتئاز قلیایی ضمائم پیلوریک و روده در ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی C مشاهده شد که نسبت به جیرههای غذایی D و E اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0>p). همچنین بالاترین فعالیت آنزیم پپسین معده در جیره C مشاهده شد که با سایر جیرهها به استثناء جیره B دارای اختلاف معنی داری بود (05/0>p). براساس نتایج حاصل از عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی جیره حاوی 50 %پروتئین تک یاختهنسبت به سایر جیرهها میتواند برای رشد ماهی قزلآلای رنگینکمان مناسب باشد.
Zamani A, Khajavi M. Assessment of growth performance and proteolytic enzymes activity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fry fed by different levels of single cell protein . isfj 2019; 28 (4) :103-115 URL: http://isfj.ir/article-1-2207-fa.html
زمانی عباس، خواجوی مریم. بررسی عملکرد رشد و میزان فعالیت آنزیمهای پروتئازی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین تکیاخته . مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (4) :103-115
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است