:: دوره 28، شماره 4 - ( 8-1398 ) ::
جلد 28 شماره 4 صفحات 115-103 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عملکرد رشد و میزان فعالیت آنزیم‌های پروتئازی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین تک‌یاخته
عباس زمانی 1، مریم خواجوی1
1- گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران
چکیده:   (2700 مشاهده)
در مطالعه حاضر، تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پروتئین تک یاخته باکتریایی بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیم­های پروتئازی (پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی) بچه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) (وزن متوسط: 55/0± 51/2 گرم) برای ­مدت 6 هفته بررسی شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر(A)، 25 (B)، 50 (C)، 75 (D) و 100 % (E) آرد ماهی همسان از نظر پروتئین و انرژی با پروتئین تک سلولی تهیه گردید. بررسی شاخص­های افزایش وزن بدن، نرخ رشد نسبی، نسبت کارایی پروتئین، نسبت کارایی چربی و نسبت کارایی غذا نشان داد این شاخص‌ها در جیره آزمایشی C به طور معنی‌داری بالاتر از سایر تیمارها بودند (05/0p<). ضریب تبدیل غذایی در جیره آزمایشی C و E بترتیب کمترین و بیشترین مقدار را نشان داد و اختلاف معنی­داری با سایر تیمارها مشاهده گردید (05/0p<). میزان نرخ بقاء در جیره‌های آزمایشی 100 % بود. بیش­ترین میزان فعالیت آنزیم­های تریپسین و پروتئاز قلیایی ضمائم پیلوریک و روده در ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی C مشاهده شد که نسبت به جیره‌های غذایی D و E اختلاف معنی­داری را نشان داد (05/0>p). هم­چنین بالاترین فعالیت آنزیم پپسین معده در جیره C مشاهده شد که با سایر جیره‌ها به استثناء جیره B دارای اختلاف معنی داری بود (05/0>p). براساس نتایج حاصل از عملکرد رشد و فعالیت آنزیم­های پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی جیره حاوی 50 %پروتئین تک یاخته نسبت به سایر جیره‌ها می‌تواند برای رشد ماهی قزل‌آلای رنگین­کمان مناسب باشد.
 
واژه‌های کلیدی: آرد ماهی، پروتئین تک یاخته، پروتئاز، شاخص‌های رشد، Oncorhynchus mykiss
متن کامل [PDF 696 kb]   (1843 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1397/12/20 | پذیرش: 1398/5/6 | انتشار: 1398/6/17



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 4 - ( 8-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها