:: دوره 28، شماره 4 - ( 8-1398 ) ::
جلد 28 شماره 4 صفحات 35-43 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی خوراکی بر برخی شاخص‌های رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
سید پژمان حسینی شکرابی، سید بیژن سید علیخانی، مهدی شمسایی مهرجان، سید هادی سیدالحسینی، حامد منوچهری
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
چکیده:   (852 مشاهده)
این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف ترکیب تجاری اسیدهای آلی (بایوترونیک تاپ 3) در جیره، بر شاخص­های رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهیان کپور معمولی صورت گرفت. ماهیان با میانگین وزن 50 گرم در 12 مخازن فایبرگلاس با تراکم 15 عدد ماهی توزیع و طی مدت 60 روز با سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی شامل: 0 (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد خوراک غذادهی شدند. نتایج نشان داد، که بیشترین وزن نهایی بدن مربوط به تیمار 3 درصد (36/1±8/144 گرم) و کمترین وزن نهایی مربوط به تیمار شاهد بود. درحالی‌که بیشترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمارهای شاهد (05/0±78/2) و کمترین آن مربوط به تیمار 3 درصد (07/0±2/2) بود. بیشترین افزایش مقدار نرخ رشد ویژه در تیمار 3 (11/0±41/1 درصد) و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد (02/0±85/0 درصد) بود. همچنین، ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد ترکیب اسیدهای آلی بالاترین مقدار پروتئین خام (32/0±81/18 درصد) و پایین‌ترین مقدار چربی (14/0±28/3 درصد) را داشتند. با توجه به نتایج، به نظر می‌رسد استفاده از ترکیب تجاری اسیدهای آلی بایوترونیک تاپ 3 در سطح 3 درصد می‌تواند به‌عنوان یک محرک رشد در جیره ماهی کپور معمولی تأثیر مثبتی بر عملکرد رشد، نرخ بقاء و همچنین کیفیت لاشه داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: اسیدآلی، رشد، کیفیت لاشه، کپور معمولی
متن کامل [PDF 652 kb]   (297 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۸/۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۵/۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۱۷



XML   English Abstract   Print



دوره 28، شماره 4 - ( 8-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها