[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 135-146 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف بتائین جیره بر فاکتورهای رشد، بازماندگی، ترکیب شیمیایی بدن و مقاومت بچه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در تحت تنش‌های محیطی
محمد نیرومند ، میرمسعود سجادی، مازیار یحیوی، محمد اسدی
چکیده:   (10852 مشاهده)

این تحقیق به مدت چهار هفته به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف بتائین جیره بر فاکتورهای رشد، بازماندگی، ترکیب شیمیایی بدن و مقاومت بچه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در تحت تنش‌های محیطی انجام شد. این آزمایش در قالب چهار جیره با سطوح مختلف بتائین شامل صفر (C)، 4/0 درصد (4/0B)، 8/0 درصد (8/0 و 2/1 درصد (2/1B) بطور جداگانه در چهار تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار انجام شد. در هر تکرار چهل عدد بچه ماهی با وزن متوسط 15/0±67/0 گرم ذخیره‌سازی و روزانه طی 5 وعده غذادهی شدند. میزان غذادهی روزانه 4 تا 5/4 درصد وزن بدن بود. بررسی فاکتورهای رشد و بازماندگی نشان داد که تیمار 4/0B0 نسبت به تیمار شاهد و 2/1B بطور معنی‌داری باعث افزایش درصد وزن بدن، PER، NPU، بازماندگی و بهبود FCR گردید. البته تیمار 4/0B بجز در مورد درصد افزایش وزن در دیگر موارد مذکور تفاوت معنی‌داری با تیمار 8/0B نداشت (05/0>P). مقدار پروتئین لاشه تیمار  B0.4از دو تیمار کنترل و 2/1B بطور معنی‌داری بیشتر بود اما با تیمار 8/0B تفاوت معنی‌داری نداشت. تفاوت معنی‌داری در مقدار چربی، خاکستر و ماده خشک لاشه، بین تیمارها مشاهده نشد (05/0>P). کلیه تیمارهای حاوی بتائین از نظر مقاومت در برابر pH  بالا و پایین (8/10 و 8/3) و مقاومت در برابر دمای بالا (24 درجه سانتیگراد) بطور معنی‌داری از تیمار کنترل بهتر بودند. همچنین تیمار 4/0B از لحاظ مقاومت در برابر شوری بالا (ppt 35) و تیمار 8/0B از لحاظ مقاومت در برابر کمبود اکسیژن (9 دقیقه خارج از آب) بطور معنی‌داری از تیمار شاهد بهتر بودند (05/0>P). آزمایش حاضر نشان داد که اضافه نمودن بتائین (در سطح 4/0 درصد) به جیره می‌تواند تاثیر مطلوبی بر فاکتورهای رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت در برابر تنش‌های محیطی در ماهی قزل‌آلای رنگین کمان داشته باشد.        

واژه‌های کلیدی: سیستم ایمنی، قزل‌آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss، شرایط محیطی، تغذیه، رشد
متن کامل [PDF 1356 kb]   (2709 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۰/۶/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niroomand M, Sajadi M, Yahyavi M, Asadi M. Effects of dietary Betaine on growth, survival, body composition and resistance of fry rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) under environmental stress. isfj. 2011; 20 (1) :135-146
URL: http://isfj.ir/article-1-222-fa.html

نیرومند محمد، سجادی میرمسعود، یحیوی مازیار، اسدی محمد. تاثیر سطوح مختلف بتائین جیره بر فاکتورهای رشد، بازماندگی، ترکیب شیمیایی بدن و مقاومت بچه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در تحت تنش‌های محیطی . مجله علمي شيلات ايران. 1390; 20 (1) :135-146

URL: http://isfj.ir/article-1-222-fa.html



دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731