مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف عصاره اتانولی گیاه هالوفیت سالیکورنیا (Salicornia persica) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، آنالیز لاشه و آنزیمهای آنتیاکسیدانی میگوهای جوان پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)
|
سعیده بامری1 ، کامران رضایی توابع* 1، غلامرضا رفیعی1 ، زهرا امینی خویی2 |
1- دانشگاه تهران 2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور. |
|
چکیده: (1861 مشاهده) |
این تحقیق با هدف تعیین اثرات عصاره اتانولی گیاه سالیکورنیا (Salicornia persica) بر شاخصهای رشد، ترکیبات لاشه و آنزیمهای آنتیاکسیدانی میگویهای جوان پاسفید غربی انجام گردید. تیمارهای آزمایشی شامل غلظتهای صفر (شاهد)، 1، 3 و 5 گرم عصارۀ اتانولی سالیکورنیا به ازای هر کیلوگرم جیره پایه بود. هر تیمار دارای 3 تکرار و در هر مخزن 50 قطعه میگوی جوان 1 گرمی پاسفید غربی ذخیرهسازی شد. میگوهای جوان 3 بار در روز به میزان 5 درصد وزن بدن به مدت 45 روز غذادهی شدند و هر دو هفته یکبار زیستسنجی انجام شد و در پایان دوره آزمایش علاوه بر توزین کل میگوها در هر مخزن و به دست آوردن میانگین هر میگو 5 قطعه میگو نیز به صورت تصادفی انتخاب و زیستسنجی شدند و شاخصهای رشد، آنالیز ترکیبات وزن خشک کل لاشه و همچنین درصد پروتئین در وزن تر فیله و آنزیمهای آنتیاکسیدانی آنها اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که بهترین عملکرد رشد در جیره حاوی 5 گرم عصاره اتانول مشاهده شد (05/0>p) که میزان افزایش وزن بدن 112 درصد بیشتر از تیمار شاهد بود. همچنین بر اساس نتایج، پروتئین وزن تر فیله (60%)، آنزیم سوپراکسیداز دیسموتاز (18%)، آنزیم گلوتاتیون پرکسیداز (150%) در تیمار 5 گرمی عصاره اتانولی گیاه سالیگورنیا در میگوها نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از عصاره گیاه سالیکورنیا تأثیر مثبتی بر رشد، ترکیبات لاشه و آنزیمهای آنتیاکسیدانی دارد و استفاده از عصاره گیاه سالیکورنیا به میزان 5 گرم در هر کیلوگرم غذا در مراکز پرورش میگوی پاسفید غربی توصیه میشود. |
|
واژههای کلیدی: آنتی اکسیدان، آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، پست لارو، کیفیت لاشه، مالون دی آلدهید |
|
متن کامل [PDF 462 kb]
(481 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تكثير و پرورش دریافت: 1398/2/24 | پذیرش: 1399/5/10 | انتشار: 1400/2/10
|
|
|
|